Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biomedicinsk analytiker / Forskningsassistent

På avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition bedrivs forskning inom flera olika områden såsom endokrinologi, hematologi, gastroenterologi, hypertoni, lungmedicin och allergologi samt klinisk nutrition med forskningsfokus på kroppssammansättning och energimetabolism. Forskningen sker i tätt samarbete med sjukvården på både Sahlgrenska universitetssjukhuset och Mölndals sjukhus.

Forskargruppen studerar könshormoners påverkan på immunsystemet vid inflammatoriska tillstånd orsakade av autoimmunitet, allergi eller infektion. Projekten fokuserar bland annat på att bestämma om mekanismerna för östrogens skyddande effekt vid artrit och osteoporos medieras via stromaceller och IL-17 producerande T celler i lymfkörtlar och benmärg, samt att utreda de immunologiska mekanismerna för östrogens påverkan på immunrespons vid infektions- och allergi-inducerad luftvägsinflammation. Forskningen stöttas finansiellt av bland annat ALF, Vetenskapsrådet och Novo Nordiskfonden.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar dels praktiskt laboratoriearbete som i huvudsak består av immunologiska och molekylärbiologiska metoder, flödescytometri, histologi, cellodling, PCR och genotypning. I arbetsuppgifterna ingår även administrativt arbete med ansvar för att bistå den löpande verksamheten på labbet, tex beställning, upp-packning och organisering av laboratoriematerial och reagens, samt ansvar för skötsel och underhåll av apparater och instrument. Vid behov kan även andra arbetsuppgifter bli aktuella.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning inom laboratoriemedicin (biomedicinsk analytiker, biolog eller annan likvärdig utbildning), gärna med tidigare erfarenhet av laboratoriearbete inriktad på forskning. Erfarenhet av immunologisk metodologi är meriterande, liksom erfarenhet av djurarbete och genotypning. Du bör vara strukturerad och ha god organisationsförmåga, samt besitta grundläggande IT-kunskaper. Vidare krävs stor noggrannhet och en god förmåga till att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 12 månader med möjlighet till förlängning Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse 

Vid Göteborgs universitet krävs legitimation för att anställas som biomedicinsk analytiker. Om legitimation inte finns hos den som anställs, men personen ändå har motsvarande kompetens och bedöms vara den skickligaste för anställningen, så får den som anställs istället titeln forskningsassistent. 

Kontaktuppgifter för anställningen

Ulrika Islander, Docent/Forskarassistent, 0703-380737, ulrika.islander@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Ange minst en referens.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-09-25

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?