Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa.
Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.
Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en forskare, med placering vid sektionen för fysiologi.

En forskningsgrupp inom molekylär neuroinflammation och neuroprotektion vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för fysiologi, Göteborgs universitet, utlyser en anställning som forskare i neuroinflammation och neuroprotektionsforskning. I projektet studeras mekanismer bakom hjärnskada efter syrebrist i den omogna hjärnan. Ett huvudsyfte är att karakterisera sirtuiners roll i de molekylära mekanismerna bakom det metaboliska skiftet från oxidativ fosforylering till aerob glykolys som inträffar när mikroglia aktiveras via Toll Like Receptorer (TLR4).

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår bestämning av mRNA med rtPCR, protein med Western Blot, cellulär lokalisering av protein med immunohistokemi samt analys av effekter på beteende (open field test, cylinder test och liknande), av olika behandlingar. I anställningen kan även ingå vissa undervisningsskyldigheter, främst i form av handledning av doktorander och studenter. In vivo studier på möss samt cellkulturer ingår.

Kvalifikationer

Sökande måste ha fullgjort doktorsexamen i biokemi, medicinsk vetenskap, bioteknik eller biomedicin. Meriterande är om sökanden har doktorsexamen i biokemi och/eller neurovetenskap, med teoretisk bakgrund i neurovetenskap och epigenetik samt goda erfarenheter av q-PCR, Western blot, cellodling, semi-kvantifiering av mikroskopiska bilder, beteende studier samt ha arbetat med nyfödda möss. Tidigare forskningsarbete om sirtuiner är även meriterande. Goda samarbets- och kommunikativa färdigheter är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 5 månader, heltid, med placering tillsvidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för fysiologi. Tillträde sker snarast eller enligt överenskomelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Carina Mallard, tfn: 0705-631004, e-post: carina.mallard@neuro.gu.se eller av professor/biträdande sektionschef Holger Nilsson, tfn:031-786 3518, e-post: holger.nilsson@neuro.gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Intyg om doktorsexamen bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-09-25.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.