Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Senior rådgivare

Svensk nationell datatjänst (SND) är en svensk forskningsinfrastruktur för att bevara och beskriva forskningsdata och tillgängliggöra dem nationellt och internationellt. SND:s centrala uppgifter är att arbeta med kvalitetssäkring, dokumentation och framtidssäkring av forskningsdata. SND bistår svenska lärosäten och myndigheter och deras forskare med stöd, träning och rådgivning i rutinerna kring hantering och dokumentation av forskningsdata. SND är en nationell infrastruktur och bedriver inte egen forskning. Göteborgs universitet är värduniversitet för SND som bedriver sin verksamhet med finansiering av Vetenskapsrådet och ytterligare sex konsortielärosäten. Mer information finns på www.snd.gu.se.

SND söker nu en expert inom certifiering av repositoriearbete på nationell och internationell nivå.

Arbetsuppgifter

Certifiering av datarepositorier (dataarkiv) har under flera år varit en viktig del i arbetet att bygga förtroende för de data/datasamlingar som genereras inom forskningen vid svenska lärosäten och andra myndigheter. Detta förtroende efterfrågas av allt fler dataproducenter, sekundäranvändare, finansiärer och aktörer inom publikationssektorn som vill kunna verifiera publicerade resultat.

Senior rådgivare ska i sitt uppdrag:

  • ingå som rådgivare i ett flertal internationella arbets- och projektgrupper.
  • utvärdera, rådgiva och assistera andra datarepositorier i deras arbete med att erhålla certifiering enligt CoreTrustSeal.
  • dokumentera och skriva rapporter inom arbetsgruppernas områden.

Kvalifikationer

  • praktisk erfarenhet av repositoriearbete.
  • praktisk erfarenhet av datahantering, främst avseende långtidsbevaring och framtida återanvändbarhet av forskningsdata.
  • praktisk erfarenhet och förståelse för de tekniska och logiska aspekterna av datahantering och långtidbevaring.
  • kunna uttrycka dig väl i skrift och tal på svenska och engelska.
  • ingående kännedom om kunskaper för området relevanta standarder såsom Open Archival Information System (OAIS, ISO 14721), CoreTrustSeal och andra inom området pågående arbeten och projekt.

Meriterande är erfarenhet av att producera och presentera informations- och undervisningsmaterial i olika format (PowerPoint, webbinarier m.fl.).
Vi söker en person med stor insikt och kunskap inom området. Arbetsspråket är engelska.

Anställning

Anställningen är en visstidsanställning till och med 2020-12-31 på 35% med placering tills vidare vid Svensk Nationell Datatjänet. Tillträde 2019-11-01 eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta föreståndare Max Petzold tel. 0703-867077 max.petzold@gu.se alt. personalhandläggare Johanna Zetterberg tel. 031-786 5524 johanna.zetterberg@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-09-24

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?