Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biomedicinsk analytiker/Forskningsassistent

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.
Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en biomedicinsk analytiker/forskningsassistent, med placering vid sektionen för psykiatri och neurokemi.

Anställningen som biomedicinsk analytiker/forskningsassistent är placerad på Klinisk Neurokemi Lab, enheten för neurokemisk patofysiologi och diagnostik, institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Forskargruppen leds av Professor Kaj Blennow & Professor Henrik Zetterberg och gruppens övergripande målsättning är att med neurokemisk och molekylärbiologisk metodik identifiera och studera patofysiologin vid neurodegenerativa sjukdomar med fokus på Alzheimers sjukdom.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattas av grundläggande och mer avancerade immunokemiska metoder, i första hand en immunoassaymetodik kallad immunomagnetisk reduktion (MagQu), men även andra tekniker så som ELISA, MesoScale, och Simoa kan bli aktuella. I huvudsak analyseras human likvor och serum/plasma. I uppgiften ingår att validera analysmetoder, utföra planerade analyser och kliniska biomarkörstudier, samt att sammanställa resultaten på ett noggrant och strukturerat sätt.

Kvalifikationer

Legitimerad biomedicinsk analytiker eller motsvarande kompetens, t ex utbildning som laboratorieassistent eller en MSc med relevant inriktning är ett krav. Erfarenhet av arbete i forskningsprojekt och praktisk erfarenhet av ELISA analyser är meriterande. Arbetet kräver god interaktions- och kommunikationsförmåga samt att du är noggrann och metodisk. Det är av betydande vikt att du är flexibel och serviceinriktad samt har väl utvecklad social kompetens. Vi söker en person med ett engagerat positivt arbetsätt. Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning, med omfattning 100% i 12 månader. Anställningen är placerad vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde: enligt överenskommelse.    

Vid Göteborgs universitet krävs legitimation för att anställas som biomedicinsk analytiker. Om legitimation inte finns hos den som anställs, men personen ändå har motsvarande kompetens och bedöms vara den skickligaste för anställningen, så får den som anställs istället titeln forskningsassistent.     

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Ulf Andreasson tfn; +46 31 343 0307, e-post; ulf.andreasson@neuro.gu.se eller av sektionschef/professor Henrik Zetterberg tfn; +46 768 672647, e-post; henrik.zetterberg@clinchem.gu.se. 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-09-24. 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?