Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Administrativ chef

Vill du utvecklas och utmanas i rollen som administrativ chef inom den spännande akademiska världen? Brinner du för ledarskap, verksamhetsutveckling och är en drivande kraft? I så fall ska du söka det nya administrativa chefsjobbet på institutionen för biologi och miljövetenskap.

Vid Institutionen för biologi och miljövetenskap (BioEnv) finns utbildnings- och forskningsverksamhet som sträcker sig från fjällvärldens ekosystem, genom skog, mark och vattendrag, hela vägen ut i havet. I dessa miljöer arbetar vi med olika biologiska organisationsnivåer från gener, via individer och populationer till samhällen och ekosystem. Vi arbetar inom ekologi, evolution, fysiologi, systematik och kombinationer av dessa ämnesområden för att förstå betydelsen av naturliga och av människan skapade miljöförändringar.

Institutionen är placerad på tre olika ställen: i Göteborgs botaniska trädgård, på Medicinareberget i Göteborg och på den marina forskningsstationen som drivs av Sven Lovén centrum för marin infrastruktur – Kristineberg. Den aktuella tjänsten är förlagd till Göteborg

Arbetsuppgifter

Som administrativ chef vid institutionen för biologi och miljövetenskap har du ett brett ansvarsområde i en dynamisk internationell miljö där din roll är  både operativ och strategisk. 
Du ansvarar för att säkerställa ett ändamålsenligt administrativt stöd för hela institutionen vilket innebär att leda och fördela arbetet kring studieadministration, studievägledning, ekonomi - och personaladministration, kommunikation samt diarie- och arkivhantering. Därmed blir din roll central i hela institutionens arbete. I arbetet ingår också att säkerställa att institutionen följer de för myndigheten fastställda lagar, regler, beslut enligt beslutsordning, rutiner och processer. En viktig del i arbetet är att efter institutionens behov formera, samordna och utveckla arbetssätt inom hela verksamheten tillsammans med dina medarbetare.

Du kommer att arbeta nära prefekt och proprefekt, ingå i institutionens ledningsgrupp och i institutionsrådet där du förväntas vara aktiv, påläst och komplettera diskussionerna med utgångspunkt från ditt ansvarsområde och med hela institutionens bästa för ögonen.  Som administrativ chef ingår du även i fakultetens administrativa chefsnätverk och universitetets gemensamma utvecklings forum för verksamhetsstöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning från universitet/högskola. Du ska ha erfarenhet av arbetsledning med ansvar för personal, och ekonomi. Genom din arbetslivserfarenhet i ledande befattning är du trygg med att möta olika chefsrelaterade utmaningar och har en upparbetad förmåga att situationsanpassa ditt ledarskap. Du är ansvarstagande och kan snabbt, i dialog med medarbetare, bilda dig en uppfattning om  hur uppgifter kan lösas för hela verksamhetens bästa.

För att lyckas i anställning ska du ha en utmärkt organisatorisk förmåga, vara påläst och drivande. Du är lyhörd och har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat och ett service- och samarbetsinriktat arbetssätt. Du är en problemlösare, och har en förmåga att sätta dig in i och pedagogiskt förklara gällande regelverk.

Arbetet i en internationell forskarmiljö och med universitetets förvaltning förutsätter att du är prestigelös, tydlig och skicklig på att skapa förtroende, samtidigt som du har integritet.  Du är resultatorienterad, kvalitetsmedveten, och pragmatisk med gediget intresse för att förstå kärnverksamhetens behov. Du ska kunna tala och skriva mycket väl på svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är  en tillsvidareanställning, heltid med placering vid Institutionen för biologi och miljövetenskap. Provanställning kan komma att tillämpas och önskvärt startdatum är snarast möjligt.

Ansökan

• Personligt brev
• CV
• Relevanta intyg och betyg
• Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner (mailadress samt telefonnummer) ska kunna lämnas vid en ev. intervju

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Henrik Aronsson, professor och prefekt, tel. +46 31 786 48 02, e-post: henrik.aronsson@bioenv.gu.se

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?