Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonomiadministratör

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Institutionen för socialt arbete, med drygt 120 anställda varav 13 administratörer, finns vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet. Vi har ca 1 400 studenter, de flesta inom socionomprogrammet som är ett av de mest eftersökta utbildningsprogrammen på universitetet. Institutionen erbjuder också svenska och internationella mastersprogram samt utbildning på forskarnivå. Institutionen har omfattande internationella kontakter och samarbeten genom olika nätverk och avtal med universitet runtom i världen. På institutionen bedrivs forskning i socialt arbete inom ramen för ett flertal profilområden.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att tillsammans med institutionens ekonom ha en övergripande kontroll över institutionens ekonomi samt utgöra ett kvalificerat stöd till såväl ledning som kollegor i ekonomirelaterade frågor.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat löpande fakturahantering, granskning av reseräkningar samt kundfakturering. Tjänsten innebär också ekonomiadministrativt ansvar för flera forskningsprojekt, inklusive EU-projekt, innefattande budget, registrering, fakturering och rekvirering i kontraktsdatabasen EKO samt uppföljning och rapportering till forskare och bidragsgivare ingår. 

I anställningen ingår vidare att vara delaktig i institutionens budget-, prognos- och bokslutsarbete samt utföra analys- och uppföljningsarbete. Även utveckling och anpassning av ekonomiadministrativa rutiner i enlighet med nya riktlinjer och regelverk ingår. Viss övrig administration kan också förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets-/högskolenivåexamen inom ekonomi eller annan likvärdig examen. För anställningen krävs vidare att du har god datorvana, i synnerhet från ekonomiadministrativa system samt Excel. Tidigare erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete på universitet/högskola och gärna innefattande arbete i ekonomiadministrativa system som Agresso och budgetverktyg samt arbete med externfinansierade projekt inklusive EU-projekt är meriterande. Även tidigare erfarenhet av personalsystem som Primula är meriterande.

Som person är du van vid att strukturera och planera ditt arbete för att hålla uppsatta tidsramar. Du har ett analytiskt, problemlösande och serviceinriktat förhållningssätt och kan presentera ekonomisk information på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt. Arbetet innebär mycket kontakter såväl inom som utom institutionen vilket ställer höga krav på en god samarbetsförmåga samt god förmåga att uttrycka sig på såväl svenska som engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en vikariatsanställning om 100% till och med 2020-06-30 med tillträde snarast, vikariatet kan komma att förlängas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 

Tomas Kyhlberg, Administrativ chef
031-786 1847
Tomas,Kyhlberg@socwork.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-09-22

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?