Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 370 medarbetare och cirka 400 Mkr i omsättning.

Arbetsuppgifter

Arbetsplatsen ligger vid Sahlgrenska Cancer Center som är ett centrum inom Göteborgs universitet med närhet till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Centret är en del av en strategisk forskningssatsning fokuserat på cancer inom Sahlgrenska Akademin och består av en rad forskningsgrupper med forskningsinriktningar från grundläggande och kliniska forskningsprojekt med translationell inriktning. En forskarposition utannonseras nu inom sarkomforskningsgruppen ledd av Anders Ståhlberg vid Sahlgrenska Cancer Center. Projekten kommer att fokusera på tumörbiologiskt och experimentellt arbete för att förstå hur vissa sarkom uppkommer samt utveckla nya koncept till framtida behandlingar.

Inom projektet kommer du att arbeta med kliniska prover, 3D-system, avancerade celltekniker samt en rad molekylärbiologiska metoder såsom qPCR, NGS, encellsanalyser, flödescytometri samt hantering av experimentella data. Arbetsuppgifterna innefattar även skriftlig dokumentering och muntlig rapportering av forskningsdata.

Kvalifikationer

Vi söker en ambitiös och serviceinriktad lagspelare med stor social kompetens och organisationsförmåga. Lämplig bakgrund är en PhD i molekylärbiologi, cellbiologi, biomedicin eller liknande. Experimentell erfarenhet av 3D-odlingsssytem, avancerade cellodlingssystem och sarkombiologi är av stor betydelse och starkt meriterande. Förmåga att arbeta under press och i grupp, organisationsförmåga och goda kunskaper i engelska är viktigt. Vi söker en entusiastisk person som kombinerar teknisk expertis med god kommunikationsförmåga, som har en stark vilja att jobba i team och hjälpa andra forskare i sitt arbete, men också motivationen att kunna arbeta självständigt.

Anställning

Anställningen är heltid 12 månader med placering vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Universitetslektor Anders Ståhlberg, telefon: 031-786 6732, eller email: anders.stahlberg@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska innehålla kopia på bevis för doktorsexamen.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.