Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 370 medarbetare och cirka 400 Mkr i omsättning.

Arbetsuppgifter

Reglering av tumörimmunitet i en modell för tarmcancer.

Mekanistiska studier av NKT cellers immunreglerande funktion i ApcMin/+ modellen för koloncancer. Studierna innefattar avel och analys av ett flertal genetisk modifierade möss, cellsortering och celltransfers, flödescytometrisk analys, immunfluorescence och ett flertal andra cellulära och molekylärbiologiska immunologiska metoder. Total mRNA analys och bioinformatik är också inkluderat. Ansvar för avel och typning av genetiskt modifierade möss ingår också i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i relevant ämnesområde, doktorand och postdoc erfarenhet inom forskningsområdet.

Kandidat för anställningen ska ha stark expertis inom immunnologi, särskilt NKT celler, immunreglering och tumörimmunitet. Omfattande erfarenhet av musmodeller och genetiskt modifierade möss, flödescytometrisk analys och sortering, cellodling och molekylärbiologiska metoder. Bioinformatisk expertis är en fördel. Kandidaten ska också vara skicklig i skriftlig och muntlig kommunikation på Engelska, fungera väl i grupp, vara pro-aktiv och resultatorienterad.

Anställning

Anställningen är heltid, 8 månader med placering vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Susanna Cardell Tfn: +46 31-786 6228, E-post: susanna.cardell@microbio.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla kopia på doktorsexamen.

Var god skicka ett personligt brev, CV inklusive publikationslista, summering av tidigare forskning och kontaktinformation till två referenser.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?