Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 370 medarbetare och cirka 400 Mkr i omsättning.

Reglering av tumörimmunitet i en modell för tarmcancer.

Mekanistiska studier av NKT cellers immunreglerande funktion i ApcMin/+ modellen för koloncancer. Studierna innefattar avel och analys av ett flertal genetisk modifierade möss, cellsortering och celltransfers, flödescytometrisk analys, immunfluorescence och ett flertal andra cellulära och molekylärbiologiska immunologiska metoder. Total mRNA analys och bioinformatik är också inkluderat. Ansvar för avel och typning av genetiskt modifierade möss ingår också i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i relevant ämnesområde, doktorand och postdoc erfarenhet inom forskningsområdet.

Kandidat för anställningen ska ha stark expertis inom immunnologi, särskilt NKT celler, immunreglering och tumörimmunitet. Omfattande erfarenhet av musmodeller och genetiskt modifierade möss, flödescytometrisk analys och sortering, cellodling och molekylärbiologiska metoder. Bioinformatisk expertis är en fördel. Kandidaten ska också vara skicklig i skriftlig och muntlig kommunikation på Engelska, fungera väl i grupp, vara pro-aktiv och resultatorienterad.

Anställning

Anställningen är heltid, 8 månader med placering vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Susanna Cardell Tfn: +46 31-786 6228, E-post: susanna.cardell@microbio.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska innehålla kopia på doktorsexamen.

Var god skicka ett personligt brev, CV inklusive publikationslista, summering av tidigare forskning och kontaktinformation till två referenser.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.