Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoc

Postdoc

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Postdoc

Arbetsuppgifterna i denna tjänsti oceanografi kommer att bidra till att hantera kunskapsluckor relaterade till luft-havsflöden och deras påverkan på ytskiktets havsprocesser i södra oceanen. Denna tjänsten kommer delvis att använda fältobservationer av luft-havsflöden och fina skalobservationer tillsammans med idealiserade simuleringar för att bättre förstå ytkraftsmekanismer på ytan som påverkar havets dynamik och variation och identifiera södra havens nyckelkänslighet för att ändra klimat förhållanden (is-hav-atmosfär interaktion och dynamik i övre havet). Det förväntas att kandidaten kommer att kunna utföra oberoende forskning. Det kommer att vara fördelaktigt om kandidaten kan kombinera observationer, modelleringstekniker och fjärranalyserade produkter för att tillhandahålla synergetiska tillvägagångssätt för gruppens forskningsaktiviteter. Dessutom förväntas kandidaten hjälpa till att bygga upp en kapacitet för havsforskning med hjälp av autonoma system (som havsflygplan och autonoma ytfordon) och annan modern observatorteknologi i Göteborg, samt utveckla experiment utformade att effektivt observera det övre havet i regioner påverkade av havsis.

Specifika ansvarsområden inkluderar:

• Producera av fackgranskade publikationer av hög kvalitet i detta forskningsområde; presentera forskningsresultat vid lämpliga vetenskapliga konferenser.
  • Förbereda ansökan för finansiering av projekt i relaterade forskningstema
  • Handleda master- och doktorgradstudenter inom närliggande ämnen
  • Delta i forskningsexpeditioner som kan vara veckor till månader, med syfte att samla observationer och/eller sätta ut forskningsutrustning
  • Delta och bidra till verksamheten i forskargruppen inom oceanografi vid Institutionen för Marina Vetenskaper.
  • Dela färdigheter mellan kandidaten och forskargrupp, och vice versa.

Kvalifikationer, kompetens och erfarenhet:

• Doktorgrad / PhD i oceanografi eller närliggande disciplin
  • Har demonstrerat avancerad analytisk förmåga och färdigheter i databehandling med hjälp av lämpliga mjukvaruverktyg (t ex Python, Matlab).
  • Visar förmåga att producera oberoende forskning och att ibland arbeta under tryck.
  • Det kommer att vara mycket fördelaktigt om den sökande har erfarenhet av följande:
    • Använda autonome undervattensfartyg, f. eks., gliders.
    • Deltagit på sjögående forskningsexpeditioner och förvärvat erfarenhet med relaterad oceanografisk mätteknik.
    • Numerisk modellering av havets fysik.
    • Forskning om interaktionen mellan is och hav och / eller atmosfären och hav
    • Har visat entusiasm för förmedling av havforskning till offentligheten.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 2 år 100%, med start 1 Februari 2020 med placering i Göteborg.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta: sebastiaan.swart@marine.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan