Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i hälsoekonomi

Den hälsoekonomiska gruppen är placerad vid den nystartade School of Public Health and Community Medicine (SPHCM) vid institutionen för medicin. SPHCM är just nu inne i en expansiv fas med flertalet strategiska rekryteringar. Den hälsoekonomiska undervisningen sker primärt inom SPHCM samt inom kvantitativa metodkurser inom forskarutbildningen. Forskningen är framförallt tillämpad och sker ofta tillsammans med kliniska forskargrupper. Vi arbetar både med stora hälsoregisterdata såväl som med data från kliniska prövningar.

Hälsoekonomi

Ämnesbeskrivning

Ämnet Hälsoekonomi vid Institutionen för medicin har ett primärt fokus på ekonomiska utvärderingar av interventioner inom sjukvård och folkhälsa (kostnads-effektivitetsanalys) samt på ekonometriska analyser av regionala, nationella och internationella policys inom hälso- och sjukvården och dess effekter på befolkningens hälsa och sjukvårdskostnader.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna inkluderar undervisning i hälsoekonomi vid ett eller flera av Sahlgrenska akademins utbildningsprogram, framförallt på mastersnivån. I arbetet ingår också att bedriva forskning i enlighet med ett eget tillämpat hälsoekonomiskt forskningsprogram av relevans för verksamheten. Därutöver ingår hälsoekonomiska konsultationer och forskningssamarbeten med ett flertal kliniska forskargrupper inom Sahlgrenska akademin, Sahlgrenska universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen. Det förväntas också ett aktivt arbete med att söka externa forskningsmedel både som huvudsökande och som en del i andra forskargrupper. Viss administration ingår också i anställningen.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Sökande ska ha avlagd doktorsexamen i hälsoekonomi, nationalekonomi eller inom annat område med relevans för hälsoekonomi. Visad pedagogisk skicklighet och förmåga att undervisa på engelska är också behörighetskrav.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § Högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Pedagogisk skicklighet och vetenskaplig skicklighet är likvärdigt viktiga för anställningen.

Vid bedömningen av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att fästas vid hälsoekonomiska publikationer i internationella tidskrifter med peer-review samt kvaliteten på sökandes föreslagna hälsoekonomiska forskningsprogram och dess relevans för verksamhetens inriktning. Särskilt vikt läggs på forskning kring ekonomiska utvärderingar inom sjukvård och folkhälsa (kostnads-effektivitetsanalys, kostnads-nyttaanalys, kostnads-intäktsanalys) såväl som på forskning relaterat till ekonometriska analyser av policys inom hälso- och sjukvården. Erfarenhet av forskning baserat både på data från kliniska prövningar, från observationsdata/registerdata, och forskning baserat på modellanalyser är meriterande. Förmåga att erhålla externa forskningsanslag är meriterande.

Vid bedömningen av den pedagogiska skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid dokumenterad erfarenhet av, god förmåga till och beskrivet intresse för hälsoekonomisk undervisning till studentgrupper utan förkunskaper i hälsoekonomi, nationalekonomi och statistik och till professionsgrupper inom hälso- och sjukvården. Erfarenhet av kursansvar och att ha tagit initiativ till och utvecklat egna kurser är meriterande.

Kunskaper i svenska språket är inte ett krav för anställningen, men meriterande.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100%, med placering vid Institutionen för medicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Professor Mikael Svensson, mikael.svensson.2@gu.se, 031-786 67 83.

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:

- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Eventuella vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2019/1088 till:

Sahlgrenska akademin
HR-avd
405 30 Göteborg

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-07

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.