Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Studenter sökes till extraarbete vid event och studentbesök (Handelshögskolan)

Handelshögskolan är en av universitetets fakulteter, med utbildning och forskning inom ekonomi och juridik. Skolans verksamhet skall bidra till en positiv utveckling av samhället i dess helhet och det finns ett särskilt fokus på hållbarhet inom både utbildning och forskning. Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA och är därmed den enda handelshögskola i Sverige som är Triple Crown-ackrediterad.

Tycker du om att träffa nya människor? Vill du åka på mässor över hela landet tillsammans med andra studenter? Vill du ha en bra merit på ditt CV? Då ska du söka jobb på Handelshögskolan. Vi söker dig som läser program eller fristående kurser hos oss. I huvudsak kommer ditt arbete innebära att du informerar om våra kurser och utbildningar på Handelshögskolan och berättar hur det är att vara student hos oss. Ibland kommer du att resa ut till olika skolor och träffa elever på både grundskole- och gymnasienivå. Vid andra tillfällen kommer du att stå i vår monter på olika mässor och svara på frågor, eller ta emot intresserade studenter som vill besöka Handelshögskolan. Du kommer att vara med och jobba för att Handelshögskolan ska vara en inkluderande, öppen och tillgänglig plats dit alla, oavsett bakgrund, söker sig.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara vårt ansikte utåt i olika rekryteringsaktiviteter och hjälpa till att marknadsföra Handelshögskolan och våra program och kurser. Vi har två olika typer av uppdrag för våra studenter:

Studentambassadör (ett flertal):
Du kommer att representera Handelshögskolan och dina främsta uppgifter kommer att vara att arbeta med förberedelser inför och genomförande av våra event. De vanligaste förekommande uppdragen är:

• Besök på gymnasieskolor. Presentation för en klass, ibland är det en minimässa
  • Ta emot studiebesök på Handelshögskolans. Presentation och rundtur
  • ”Skuggning” - en eller ett par presumtiva studenter följer med dig under cirka två timmar en vanlig dag
  • Representera Handelshögskolan på större mässa (vi medverkar årligen på Kunskap & Framtid i Göteborg samt SACOs Studentmässa i både Stockholm och Malmö)
  • Vara engagerad i vårt arbete med breddad rekrytering vilket innebär att du kommer att åka till högstadie- och gymnasieskolor för att inspirera och informera studenter från underrepresenterade grupper.

Projektassistent (1-2 stycken):
I tätt samarbete med ansvarig för studentrekrytering på Externa Relationer kommer du att driva och utveckla Handelshögskolans arbete med studentrekrytering. I rollen som projektassistent ansvarar du för planering och administration samt koordinering av andra studenter. Detta innebär att du kommer att vara delaktig när vi planerar våra aktiviteter. Du ser till så att vi har studentambassadörer på plats till våra events och studiebesök. Du ansvarar för att förse våra ambassadörer med rätt underlag, presentationsmaterial och information. Du kommer även ansvara för att till viss del administrera ambassadörernas timrapportering.

Kvalifikationer
Du som söker är en aktiv student på Handelshögskolan. Du är bekväm med att prata med människor eller exempelvis hålla en presentation. Du är strukturerad och kan förmedla information på ett tydligt sätt och tycker att det är roligt att dela med dig av dina erfarenheter som student hos oss. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och din förmåga att representera verksamheten.

Anställning
Anställningen är en intermittent anställning under tiden du studerar på Handelshögskolan vilket innebär att du har möjlighet att välja att tacka ja eller nej till erbjudet jobbtillfälle. Vi räknar dock med att du finns tillgänlig under delar av november-december samt februari-april, då vi har de största mässperioderna. Timmar varierar efter behov och i överenskommelse med ansvarig kontaktperson. Anställningens placering är vid Handelshögskolans fakultetskansli.

Ersättning:
Ersättning utgår med 130 kr i timmen plus semesterersättning vid mässor och skolbesök. Utöver ersättningen får du även nyttig arbetslivserfarenhet vilket kan vara meriterande vid framtida anställningar. Du kommer också få ett intyg från oss för det arbete du utfört.

Tillsättningsförfarande
I den här rekryteringen vill vi att du besvarar de frågor som finns i frågeformuläret samt bifogar ett personligt brev i ansökningsprocessen.
Vi behöver studenter som kan arbeta redan nu under höstterminen och kommer därför intervjua och erbjuda studenter intermittenta anställningar löpande. Därför – sök snarast och senast 30 september!

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta vår kommunikatör Saida Hajee, saida.hajee@handels.gu.se,031-7861443 0709-226685

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.