Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Amanuenser inom läkarprogrammet i relevant ämne

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid.

Med 1 700 anställda och en omsättning på 2,3 miljarder kronor är Sahlgrenska akademin Göteborgs universitets största fakultet. Vi bedriver forskning och utbildning inom medicin, odontologi och vårdvetenskap, och flera av våra utbildningsprogram hör till landets mest populära. Under vårt tak rör sig allt från unga studenter till internationellt ledande forskare, alltid i nära samverkan med Västra Götalandsregionen, Folktandvården och näringslivet.

Arbetsuppgifter

Sahlgrenska akademin driver ett amanuensprogram för läkarstudenter. Syftet är att öka forskningsintresset hos studenter på läkarprogrammet och öka rekryteringen av dessa studenter till forskarutbildningen. I amanuensernas arbetsuppgifter ingår arbete inom ett forskningsprojekt vid en institution, undervisning samt deltagande i kurser och seminarier inom ramen för amanuensprogrammet.

Beroende på forskningsprojektets inriktning kommer anställningen som amanuens att organisatoriskt vara placerad vid institutionen för biomedicin, institutionen för kliniska vetenskaper, institutionen för medicin eller institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Antal anställningar vid respektive institution avgörs utifrån beslutade forskningsprojekt.

Behöringhet

Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Den sammanlagda anställningstiden för en amanuens får omfatta högst tre år. Anställningen vänder sig till dig som inte redan är disputerad eller är antagen till forskarutbildning.

För anställning som amanuens ska den sökande vara antagen till läkarprogrammet vid Göteborgs universitet och bedriva studier på någon av terminerna 1-7 vid ansökningstillfället.

Bedömningsgrund

Tidigare forskningserfarenhet och erfarenhet av undervisning. Även erfarenhet av förtroendeuppdrag är meriterande samt goda studieresultat på läkarprogrammet.

Anställning

Anställningen är en visstidsanställning på 25 % av heltid i upp till ett år med placering tills vidare vid institutionen för biomedicin, institutionen för kliniska vetenskaper, institutionen för medicin eller institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträdesdatum för anställningen är 1 januari 2020.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta någon av studierektorerna för amanuensprogrammet, Daniel Giglio, 031-342 0000, daniel.giglio@pharm.gu.se eller Åsa Torinsson Naluai, 031-786 6232, asa@genomics.sahlgrenska.gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Personligt brev och CV bör tillsammans inte omfatta mer än fyra sidor.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-09-30

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.