Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsbiträde i kulturgeografi

Institutionen för ekonomi och samhälle, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet utlyser en tidsbegränsad anställning som forskningsbiträde vid avdelningen för kulturgeografi.

Institutionen bedriver utbildning och forskning inom tre olika ämnesområden; ekonomisk historia, kulturgeografi samt innovation, entreprenörskap och management av intellektuella tillgångar. De olika ämnesområdena inom institutionen skapar möjligheter till tvärvetenskaplig utbildning och forskning.

Inom kulturgeografi studeras samhällets utveckling ur ett rumsligt perspektiv, såväl globalt och lokalt, som på individ- och hushållsnivå. Det innefattar människors samspel med den omgivande miljön, samt hur verksamheter och platser utvecklas i relation till omvärlden. Avdelningens forskning fokuserar särskilt följande teman: landskap och fysisk planering, mobilitet och tillgänglighet samt utvecklingsgeografi. Avdelningen för kulturgeografi erbjuder forskarutbildning samt utbildning på grundnivå och avancerad nivå som ger möjlighet att ta en kandidat-, magister- eller masterexamen. Flera av kurserna ingår i ett antal programutbildningar vid Göteborgs universitet. För mer information om verksamheten vänligen klicka här.

Arbetsuppgifter

I rollen som forskningsbiträde ingår du i ett Action Research Team (ART) bestående av organisationer som jobbar med matsvinn i Göteborg samt en forskare. Arbetet leds av forskaren och ligger inom ramen för projektet SAFE Göteborg. I arbetsuppgifterna ingår att ta fram litteraturöversikt, att genomföra intervjuer samt att skriva rapporter.

För tjänsten krävs följande:

• Kandidatexamen inom kulturgeografi, humanekologi, geografi eller ämne som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
  • Dokumenterad erfarenhet från forskning inom området matsvinn och hållbarhet

Det är även meriterande om du som söker har kunskaper och personlig erfarenhet av maträddning, minskning av matsvinn samt liknande aktiviteter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För tjänsten är det viktigt att ha god samarbetsförmåga. Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp.

För tjänsten krävs goda språkkunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad anställning under 3 månader, dock längst till och med 2019-12-31, med en omfattning på 30% med placering vid avdelningen för kulturgeografi, institutionen för ekonomi och samhälle. Tillträde för anställningen är 30 september 2019 eller enligt överenskommelse.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Anders Larsson, universitetslektor och viceprefekt, 031-7861417, anders.larsson@geography.gu.se

Robin Biddulph, docent och forskare SAFE Göteborg, 031-786 1397, robin.biddulph@geography.gu.se

Fackliga organisationer

Bifoga i ansökan:

• Personligt brev
  • CV
  • Examensbevis
  • Intyg
  • Referenser
  • Övriga dokument, relevanta för ansökan

Ange tydligt ditt personnummer i ansökan, förslagsvis i CV och personligt brev.

Ange även tydligt vilket rekryteringärende det gäller.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Urvalet av sökande kandidater görs utifrån de handlingar och kvalifikationer som är registrerade i ansökan vid sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-09-04

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.