Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i Bioinformatik

Institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för kirurgi, vid Sahlgrenska akademin söker en bioinformatiker med placering i Sahlgrenska Translational Melanoma Group (www.satmeg.se) på Sahlgrenska Cancer Center. Forskargruppen har ett tydligt mål att överföra kunskap från grundforskning så att denna kan omsättas till innovativa kliniska prövningar med nya behandlingsprinciper mot malignt melanom.

Bioinformatik

Ämnesbeskrivning

Malignt melanom uppkommer när pigmentceller börjar dela sig okontrollerat. Melanom uppkommer ofta i huden men kan även uppkomma från pigmentceller i öga och slemhinnor. Sahlgrenska Translational Melanomaa Group (SATMEG) arbetar med melanom som spridit sig (metastaserat) i patienter och i humaniserade djurmodeller. Mha avancerade metoder såsom helgenomsskevensering och singlecellsekvensering karaktäriseras melanomen och genetisk information används för att ta fram kunskap om bildandet av ett melanom, hur melanomcellerna interagerar med omgivningen och immunsystemet samt hur man skulle kunna utveckla nya behandlingar.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som postdoktor är kopplad ett forskningsprojekt som fokuserar på att utveckla och utvärdera nya modeller och behandlingar mot cancer. Arbetsuppgifter som ingår är bioinformatiska analyser av sekvenseringsdata

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som innehar doktorsexamen i bioinformatik. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år räknat från sista ansökningsdag.

Bedömningsgrund

Sökande ska ha kunskap om eller intresse för cancer och tidigare erfarenhet av hantering av tumörsekvenseringsdata. Meriterande är kunskap inom programmering och dokumenterad erfarenhet av analyser av TCGA data, en stark personlig drivkraft, god samarbetsförmåga samt goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 100% i 24 månader, med placering vid institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för kirurgi. Tillträde: Snarast

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Professor, Jonas Nilsson på telefon; +46 31-786 6768 eller e-post;jonas.a.nilsson@surgery.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Sökanden ombeds att bifoga en kopia på doktorsexamen, ett personligt brev med beskrivning av dina erfarenheter och vad som gör dig lämpad för just denna anställning, en meritförteckning (CV) samt namn och kontaktinformation till två referenspersoner.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-08-30

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.