Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Internationell projektledare

I fokus för verksamheten vid International Centre står att aktivt bidra till internationaliseringsarbetet vid Göteborgs universitet. Genom dagliga och nära kontakter med universitetets studenter och personal samt med samarbetspartners runt om i världen skapar vi förutsättningar för fördjupade internationella samarbeten.

Nu söker vi en nyfikenhetsdriven projektledare som kan samordna arbetet med att bygga upp en internationell sommarskola vid universitet sommaren 2020. Satsningen är strategisk och syftar till att skapa ett attraktivt erbjudande till både svenska och internationella studenter med kursbidrag från universitets samtliga fakulteter. Letar du efter en utmaning och har erfarenhet av utbildningsfrågor i en internationell kontext är detta det perfekta jobbet för dig. Kanske har du erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt där förankring och dialog är framträdande och avgörande komponenter? Kanske har du erfarenhet från universitetsvärlden eller närliggande sektorer? Oavsett vilket erbjuder vi dig ett spännande och fritt arbete i ett öppet och kreativt arbetsklimat med goda möjligheter till daglig kompetensutveckling.

Vi är idag 15 medarbetare och sitter i ljusa kontorslokaler på Rosenlundsgatan 4 – ett stenkast från Feskekôrka i centrala Göteborg.

Arbetsuppgifter

Etablerandet av en internationell sommarskola är ett högprofilerat projekt vid universitetet. Huvudsyftet är att skapa ett alternativ till terminsstudier för internationella studenter och en möjlighet för svenska studenter att studera i en internationell miljö på hemmaplan. Temat för sommarskolan kommer att vara Agenda 2030 och de tillhörande hållbarhetsmålen.

Din uppgift som projektledare blir att ha det övergripande ansvaret från planering till genomförande och utvärdering samt att tillsammans med representanter för fakulteterna samordna det akademiska innehållet. Till detta kommer att i nära samarbete med andra funktioner inom den gemensamma förvaltningen bidra till att sommarskolans inramning. Det kan då handla om alltifrån att ge satsningen ett studiesocialt sammanhang under period då stora delar av universitets ordinarie verksamhet ligger nere till att diskutera marknadsföring och lokaler. Uppdraget är brett till sin karaktär och i centrum står att du skall ha översyn över allt som rör sommarskolesatsningen.

Arbetet utföras i nära samarbete med kollegorna vid International Centre. Stor vikt läggs vid att understödja och avlasta varandra för att kunna erbjuda en kreativ och inbjudande arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet av projektledning. Har du erfarenhet av att arbeta med utbildningsfrågor i ett internationellt sammanhang är det meriterande. Du har även arbetat i verksamheter där förankringsarbete, lyhördhet och pedagogisk förmåga är väsentliga komponenter. Du är van vid att jobba processorienterat samt har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du kommunikativ och analytisk med en stark drivkraft att i dialog med andra omsätta idéer i praktik. Du har också intresse av internationella frågor och värdesätter mötet med studenter och medarbetare.

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på såväl noggrannhet som ett logiskt och systematiskt förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att arbeta serviceinriktat. Det är också viktigt att du trivs med att arbeta i en miljö som kännetecknas av nära samarbete med andra delar inom universitet och det omgivande samhället. Du uppskattar även att ta egna initiativ och arbeta i ett högt tempo.

Vi ser gärna att du anger löneanspråk i din ansökan.

Anställning

Anställningen är en tidsbedränsad anställning på 50% till 2020-09-30, med placering vid International Centre. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:
Hans Abelius, Enhetschef, hans.abelius@gu.se, 031 786 5460
Karolina Catoni, Internationell Handläggare, karolina.catoni@gu.se, 031-786 2679

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-08-29.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.