Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör med inriktning mot webbkommunikation

Utbildningsenheten är en av nio enheter inom universitetets gemensamma förvaltning. Enheten är uppdelad i fyra sektioner och vid enheten arbetar cirka 90 personer https://medarbetarportalen.gu.se/utbildningsenheten/               

Inom enheten arbetar vi utifrån värdeorden öppenhet, samarbete, professionalitet och tydlighet för att skapa en god arbetsmiljö med ett respektfullt och trevligt klimat mellan kollegor. Utbildningsenheten är sedan 2017 HBTQ-certifierade.

Till Utbildningsenheten söker vi nu en kommunikatör med inriktning webbkommunikation. Tjänsten innebär ett sektionsöverskridande arbete och är organisatoriskt placerad vid sektionen för student- och utbildningsstöd och är ett vikariat på 100 % till och med 2020-06-30.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med att utveckla Utbildningsenhetens webbkanaler? Behärskar du att bearbeta och skriva texter självständigt, och har en god språkkänsla och stilistisk förmåga? Då är detta en möjlighet för dig!

I tjänsten ingår att självständigt planera och utveckla webbsidor utifrån analys och strategisk kommunikationsplanering inom sektionen för antagning samt sektionen för examen och tentamensservice. För rollen som kommunikatör krävs att du har kunskap om hur man skapar en väl fungerande informationsarkitektur. Det är vidare viktigt med en god kännedom om webbplatsernas målgrupper och att ha kunskaper om sökoptimering, tillgänglighet samt användbarhet.

Som kommunikatör är du aktiv i din omvärldsbevakning och du arbetar nära webbredaktörer samt kommunikatörer i organisationen. 

I rollen som kommunikatör arbetar du även nära enhetens medarbetare i diverse kommunikativa – och webbutvecklingsprojekt. Som kommunikatör hos oss är det viktigt med ett stort intresse för utbildningsfrågor.

Göteborgs universitet använder för närvarande publiceringsverktyget InfoGlue.

Kvalifikationer

  • Krav på utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annat ämne som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt
  • Krav på mycket goda kunskaper i svenska och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift
  • Krav på goda kunskaper i engelska
  • Krav på goda kunskaper i bildhantering
  • Starkt meriterande med goda kunskaper i ett publiceringsverktyg: InfoGlue eller motsvarande
  • Starkt meriterande med erfarenhet av liknande arbete och med erfarenhet från högskolesektorn

Tjänsten kräver att du kan hålla tidplaner, styra mot rätt mål och leverera resultat. Du behöver ha ett prestigelöst förhållningssätt och med entusiasm ta dig an både de mer analytiska delarna och de mer praktiska delarna av jobbet. Du har förmåga att skapa förståelse för arbetet och kan förankra det i organisationen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, drivkraft och ansvarskänsla.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på 100% med placering vid Utbildningsenheten. Vikariatet sträcker sig till 2020-06-30. Tillträde enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:
Christina Kaspersen, Sektionschef, christina.kaspersen@gu.se, 031-786 61 57

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-08-28.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?