Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör med inriktning mot webbkommunikation

Utbildningsenheten är en av nio enheter inom universitetets gemensamma förvaltning. Enheten är uppdelad i fyra sektioner och vid enheten arbetar cirka 90 personer https://medarbetarportalen.gu.se/utbildningsenheten/

Inom enheten arbetar vi utifrån värdeorden öppenhet, samarbete, professionalitet och tydlighet för att skapa en god arbetsmiljö med ett respektfullt och trevligt klimat mellan kollegor. Utbildningsenheten är sedan 2017 HBTQ-certifierade.

Till Utbildningsenheten söker vi nu en kommunikatör med inriktning webbkommunikation. Tjänsten innebär ett sektionsöverskridande arbete och är organisatoriskt placerad vid sektionen för student- och utbildningsstöd och är ett vikariat på 100 % till och med 2020-06-30.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med att utveckla Utbildningsenhetens webbkanaler? Behärskar du att bearbeta och skriva texter självständigt, och har en god språkkänsla och stilistisk förmåga? Då är detta en möjlighet för dig!

I tjänsten ingår att självständigt planera och utveckla webbsidor utifrån analys och strategisk kommunikationsplanering inom sektionen för antagning samt sektionen för examen och tentamensservice. För rollen som kommunikatör krävs att du har kunskap om hur man skapar en väl fungerande informationsarkitektur. Det är vidare viktigt med en god kännedom om webbplatsernas målgrupper och att ha kunskaper om sökoptimering, tillgänglighet samt användbarhet.

Som kommunikatör är du aktiv i din omvärldsbevakning och du arbetar nära webbredaktörer samt kommunikatörer i organisationen.

I rollen som kommunikatör arbetar du även nära enhetens medarbetare i diverse kommunikativa – och webbutvecklingsprojekt. Som kommunikatör hos oss är det viktigt med ett stort intresse för utbildningsfrågor.

Göteborgs universitet använder för närvarande publiceringsverktyget InfoGlue.

Kvalifikationer

• Krav på utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annat ämne som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt
  • Krav på mycket goda kunskaper i svenska och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift
  • Krav på goda kunskaper i engelska
  • Krav på goda kunskaper i bildhantering
  • Starkt meriterande med goda kunskaper i ett publiceringsverktyg: InfoGlue eller motsvarande
  • Starkt meriterande med erfarenhet av liknande arbete och med erfarenhet från högskolesektorn

Tjänsten kräver att du kan hålla tidplaner, styra mot rätt mål och leverera resultat. Du behöver ha ett prestigelöst förhållningssätt och med entusiasm ta dig an både de mer analytiska delarna och de mer praktiska delarna av jobbet. Du har förmåga att skapa förståelse för arbetet och kan förankra det i organisationen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, drivkraft och ansvarskänsla.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på 100% med placering vid Utbildningsenheten. Vikariatet sträcker sig till 2020-06-30. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:
Christina Kaspersen, Sektionschef, christina.kaspersen@gu.se, 031-786 61 57

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-08-28.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.