Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande bibliotekschef

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Biblioteket bedriver en framgångsrik verksamhet som samtidigt har stora framtida utvecklingsmöjligheter.

De humanistiska biblioteken ger i första hand service till studenter och forskare inom Humanistiska fakulteten och Konstnärliga fakulteten men innefattar även en del centraliserad verksamhet. Våra unika samlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Med drygt 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin koordinator.

Arbetsuppgifter

Du är en av tre biträdande chefer på Humanistiska biblioteken med kontaktansvar för olika delar av verksamheten. Personalansvar ingår i tjänsten.

Som biträdande chef ingår du i universitetsbibliotekets ledningsgrupp och Humanistiska bibliotekens ledningsgrupp. De biträdande cheferna inom universitetsbiblioteket samverkar också inom strategiska ansvarsområden.

I dialog arbetar vi med att koppla samman koordinatorernas verksamhetsansvar och chefernas personalansvar. Det ställs höga krav på att skapa förtroende och gemensamt fokus.

Du kommer att ha en roll i planeringen av ett nytt framtida universitetsbibliotek.

Andra arbetsuppgifter kan även bli aktuella utifrån din kompetens och verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och goda kunskaper i svenska och engelska. Du har erfarenhet av ledarskap, gärna från ett vetenskapligt bibliotek. Anställningen förutsätter god förståelse för och insikt i ett modernt universitetsbiblioteks funktion och betydelse för utbildning och forskning.

Du har goda ledaregenskaper, är drivande och innovativ samt intresserad av att förbättra strukturer och processer. Det är viktigt att du kan ta till vara medarbetarnas engagemang för att genomföra idéer, och bidra till ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat.

Väsentliga egenskaper är förmåga att se till hela biblioteksverksamhetens bästa, ett mycket tydligt användarperspektiv och att kunna driva och leda i förändring.

Du får gärna ha erfarenhet av att driva och utveckla verksamhet i en teambaserad organisation.

Vi ser också att du har lätt för att skapa och underhålla kontakter, har en god samarbetsförmåga, och är tydlig och trygg som person.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning. Omfattning: 100 % med placering på Göteborgs Universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteken. Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Helena Siesjö, Bibliotekschef (fr vecka 32)
helena.siesjo@ub.gu.se

Anna Isaksson, Biträdande bibliotekschef (vecka 30)
anna.isaksson@ub.gu.se

Anna Sjödahl Hayman, Biträdande bibliotekschef (vecka 31)
anna.sjodahl.hayman@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 25 augusti 2019

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.