Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i business och design med inriktning digitalisering

Högskolan för Design och konsthantverk (HDK) söker en postdoktor för att bedriva forskning om relationen mellan design och företagande, med en speciell fokus på digitalisering och dess konsekvenser. HDK söker i denna utlysning mötespunkter mellan design och företagsekonomi, i bredd bemärkelse. HDK är intresserade av forskning som kombinerar teoretisk utveckling, fältstudier och samverkande praktik och där forskningsresultaten består av så väl vetenskapliga artiklar som andra uttryck så som artefakter, dokumentationer av interventioner, utställningar mm. Forskningen bedrivs vid HDK och Business and Design Lab, som är ett tvärdisciplinär forskningscentrum där Handelshögskolan och HDK ingår. Anställningen är tidsbegränsad, två år. Sista ansökningsdatum är 10 september 2019.

HDK och BDL

HDK – Högskolan för design och konsthantverk har som ambition att vara en av de mest attraktiva och spännande konstnärliga högskolorna i Europa. Här bedrivs forskning och utbildning inom design, konsthantverk och utbildningsvetenskap. Vår undervisning och forskning berikas och utvecklas i närheten till andra konstarter och kunskaper. Vi är engagerade i samhällets stora och små frågor och genom tvärvetenskaplig samverkan bidrar vi till ett hållbart samhälle och en bättre framtid. Ämnen design och konsthantverk innebär ett gestaltande där design och konstnärliga avsikter utvecklas i dialog med såväl den samhälleliga och konstnärliga kontext som utövaren ingår i som med valda tekniker, material och metoder. HDK forskar bl a inom Critical Heritage, Child Culture Design, Citizen Multimodal Learning, Design Politics och Management and Learning for a Sustainable Society and Enterprises.

Business and Design Lab (BDL) är en gemensam forsknings plattformen mellan HDK och Handelshögskolan, som stödjer tvärdisciplinär forskning mellan design och företagsekonomi i bred bemärkelse samt utvecklar samverkan med det omgivande samhället för att bidra till hållbar lokal utveckling genom möte mellan design, näringslivet och offentlig sektor. BDL driver en årlig tvärvetenskaplig forsknings seminarie-serie med internationella och nationella gäster samt specialiserade workshoppar och samverkans events. Postdoktor kommer att engageras i BDLs verksamhet.

Arbetsuppgifter

Anställningen som postdoktor omfattar forskning och viss del undervisning. Vi söker dig som vill bli en aktiv del i forskningen på HDK och Business and Design Lab. Du ska vara intresserad av att utveckla den tvärdisciplinära forskningsmiljön inom BDL och i synnerhet att utveckla tvärdisciplinär forskning mellan HDK och Handelshögskolan. Arbetet kommer även att ha administrativa inslag.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde såsom: företagsekonomi, design, ledarskap eller antropologi. Andra område kan vara relevanta. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Enligt Göteborgs universitets regelverk ska sökanden ha slutfört sin doktorsexamen före sista ansökningsdag.

Bedömningsgrund

Vid anställning ska den sökande väljas, som efter en helhetsbedömning av skicklighet och utvecklingspotential, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra de arbetsuppgifter som ingår i anställningen. Vid prövning av meriter ska omsorg ägnas granskningen av den vetenskapliga och pedagogiska skickligheten inom design, sociala och politiska frågor och migration.

Bedömningsgruppen kommer att bedöma sökandes förmåga att bedriva högkvalitativ tvärdisciplinär forskning som kan bidra till internationell forskning i design och företagsekonomi. De sökandes personliga egenskaper i att kunna samarbeta internt och externt för att utföra de beskrivna arbetsuppgifterna kommer att beaktas vid bedömningen av lämpligheten för anställningen. Därutöver ska skicklighet i att samverka med omgivande samhälle samt att informera om forskning och utvecklingsarbete nationellt och internationellt tillmätas vikt.

Intervjuer kan bli aktuella innan beslut om anställning fattas.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 2 år

Omfattning: 100 % (undervisning ingår och omfattning kan förhandlas vid anställning)

Placering: Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK)

Tillträde: 2019-11-01 eller snarast därefter

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Elena Raviola, professor HDK
elena.raviola@gu.se

Märta Jakobsson, personalhandläggare
0766-185862
marta.jakobsson@akademinvaland.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla:

Meritförteckning/cv och personuppgifter

Utbildningsbevis, betyg eller andra handlingar bifogas

Avsiktsförklaring på max två sidor där du belyser hur du kommer att kombinera perspektiv, metoder och former för spridning av forskningsresultat från design/konsthantverk och migrationsstudier.

Redogörelse för vetenskapliga meriter, innehållande en kortfattad redogörelse för egen vetenskaplig verksamhet m.m.

Redogörelse för pedagogiska meriter

Ett representativt och nyligen producerat design, konsthantverk, eller vetenskapligt arbete

Referenser

I ovanstående bilagor ska sökandes namn och innehåll tydligt framgå.

Då delar av rekryteringsgruppen är engelskspråkiga ska ansökan och dess bilagor vara utformade på engelska.

Ansökan ska vara inkommen senast: 190910

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?