Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Samordnare för SCAPIS

SCAPIS är en nationell satsning där sex universitet och universitetssjukhus deltar och samverkar i en svensk befolkningsstudie som rekryterat, och i ett brett perspektiv utrett hjärt- och lungfunktion på 30 000 slumpvis utvalda kvinnor och män i åldern 50-64 år. Syftet är bland annat att kunna förbättra möjligheten att förutsäga risken för framtida insjuknande i hjärt- och lungsjukdomar. Aldrig tidigare har det lagrats en så stor mängd medicinska data med moderna bildåtergivningstekniker, undersökningsresultat och biologiska prover i en svensk forskningsdatabank. Det stora antalet individer och bredden och djupet på de undersökningar som använts gör att studien är internationellt unik. Huvudfinansiär för denna satsning är Hjärt-Lungfonden.

Ett nybildat SCAPIS-kontor kommer att bli den organisation som ansvarar för att via effektiva och tydliga processer tillgängliggöra denna resurs för forskarvärlden. SCAPIS-kontoret är också länken mellan forskarna som byggt upp och förvaltar den vetenskapliga delen av SCAPIS samt huvudfinansiären och övriga involverade organisationer. Verksamheten har en styrgrupp som består av forskningsledare från de ingående universiteten och leds av en föreståndare (ordförande) och en biträdande föreståndare (vice ordförande). Styrgruppen bidrar med vetenskapligt stöd och styrning och är förankrad hos universiteten som utser sina egna representanter. För att utveckla och förvalta SCAPIS-kontoret söker vi nu en erfaren ledare med intresse för både administration och forskning. 

Arbetsuppgifter

Vi söker en samordnare som kommer att arbeta under stort självständigt ledningsansvar och som kan utveckla en verksamhet som tillgängliggör SCAPIS-studien som resurs för svenska och internationella forskare. SCAPIS-kontoret är tänkt att vara en liten och effektiv administrativ enhet som uppfyller uppdraget genom att handlägga ansökningar och koordinera arbetet med övriga leverantörer av tjänster i SCAPIS som leverantör av IT-tjänster (GU-IT) Hjärt-Lungfonden och Biobank Sverige. Arbetsuppgifterna kommer att spänna över ett stort spektrum där en del kommer att vara fokuserad på att utveckla och förvalta en organisation med budgetarbete, processutveckling, rekrytering, medarbetarsamtal och administrativt stöd. Det innebär även att vara produktägare för den webbportal där forskare kan ansöka om data från SCAPIS. Den andra delen är externt inriktad och handlar om kontakter med forskare och andra intressenter samt kommunikation om SCAPIS nationellt och internationellt. Samordnaren (ledaren) kommer att arbeta i nära samarbete med föreståndare och bitr. föreståndare. 

Hos huvudmannen finns stödfunktioner för HR, juridik, ekonomi, IT-infrastruktur etc. Rollen är formellt en anställning vid Göteborgs Universitetet tillhörande institutionen för Medicin. Det här är en unik möjlighet och en fantastisk utmaning för rätt person att få vara med från början och bygga upp SCAPIS-kontoret och dess verksamhet till sin fulla potential.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av att arbeta som ledare i en komplex organisation med förståelse för hur offentlig verksamhet fungerar. Du är van vid ledarskap och utveckling av verksamheter i form av målarbete, processutveckling och kommunikation. Meriterande är att även ha jobbat med uppbyggnad av nya verksamheter.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en bra kommunikatör som muntligt och skriftligt kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska. Ditt ledarskap kännetecknas av ett stort driv, hög initiativförmåga, integritet och prestigelöshet. Du har en relevant akademisk examen. Erfarenhet från biomedicinsk forskning och universitetsverksamhet är meriterande. Som person är du ansvarsfull, serviceinriktad, lyhörd och har god samarbetsförmåga. Du är flexibel och har god förmåga att växla mellan arbetsuppgifter av olika karaktär samt arbetar strukturerat och noggrant.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 100%, där provanställning kommer att tillämpas. Anställningen är placerad vid institutionen för medicin. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Kontaktpersoner

Namn: Göran Bergström
Befattning: Professor/Biträdande avdelningschef, Institutionen för medicin, Göteborgs Universitet
Tfn: 070-5094405
E-post: goran.bergstrom@hjl.gu.se

Namn: Bim Boberg
Befattning: Forskningschef Hjärt- Lungfonden
Tfn:070-8544202
E-post: bim.boberg@hjart-lungfonden.se

Namn: Bianca Gideback
Befattning: Rekryteringskonsult Source
Tfn: 070-8110364
E-post: bianca.gideback@source-executive.se

Namn: Sofia Rasmusson
Befattning: Rekryteringskonsult Source
Tfn: 070-5080328
E-post: sofia.rasmusson@source-executive.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-09-13

 Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?