Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Utvecklingsledare inom projekt- och portföljstyrning

IT-enheten står inför många spännande utmaningar. En av våra viktigaste målsättningar är att driva Göteborgs universitets digitala utveckling. Vi lägger stor vikt vid att finnas nära universitets olika verksamheter genom samarbeten som präglas av kompetens, pålitlighet och nyfikenhet.

Exempel på viktiga projekt där vi bidrar:

Enheten består idag av ca 120 medarbetare, men vi behöver bli fler!
Vi söker därför en utvecklingsledare med gedigen erfarenhet av projekt- och portföljstyrning som drivs av lösningar som bidrar till nytta för universitetet kopplat till satsningar inom digitalisering.

Sedan ett år tillbaka har universitetet infört en ny styrmodell som omfattar förvaltning och utveckling av våra universitetsgemensamma system (GUSPP, se webbplats). Styrmodellen förvaltas av ett portföljstöd där du kommer ingå. Portföljstödet ansvarar för att styrmodellen efterlevs, tillgängliggörs och successivt utvecklas efter universitetets behov och består av ett team med olika kompetenser inom bl.a. portföljstyrning, projektmetodik, systemförvaltning och arkitektur.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kommer till en arbetsplats som kännetecknas av frihet under ansvar där dina initiativ och insatser både syns och gör skillnad. Hos oss får du goda möjligheter till personlig utveckling. Vi erbjuder också en bra balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhällets utveckling.

Arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga uppdrag i portföljstödet blir att agera projektstöd vilket innebär att följa upp och samordna projektportföljen och ge stöd till projektledare.

Exempel på arbetsuppgifter är:

 • stöd till roller i styrmodellen, t.ex projektledare
 • planering, uppföljning och kommunikation av projektportföljens årscykel inkl. deadlines
 • koordinera mellan projekt i portföljen utifrån beroenden, prioriteringar och genomförbarhet
 • bereda underlag för beslut av ledning
 • följa upp kvalité och nyckeltal för projektportföljen inklusive analys och förbättringsförslag
 • planera och leda utbildningsinsatser
 • leda större och mindre projekt/uppdrag
 • utveckla arbetssätt, processer, metodik och verktyg
 • ta en aktiv del i nationella nätverk samt omvärldsbevaka

Vi använder portfölj- och projektverktyget Antura Projects för hanteringen av hela vår förvaltnings- och utvecklingsportfölj. Vi använder projektmodellen PPS för våra projekt. Vår styrmodell är inspirerad av pm3.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • akademisk utbildning inom IT-området eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • minst fem år dokumenterad erfarenhet från tidigare uppdrag i roller som program- eller projektledare eller motsvarande
 • mycket god kunskap inom projekt- och portföljmetodik
 • lyckats med långsiktiga relationer som baseras på förtroende och leveransförmåga
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Meriterande är erfarenhet av agilt arbetssätt i projekt, arbete i projektkontor/project management office (PMO), förändringsledning eller förvaltningsmodeller.

Du som söker trivs med eget ansvar, har kundfokus och tar initiativ till att utveckla den verksamhet du arbetar i. Du har förmåga att arbeta självständigt med problemlösning samtidigt som du har en stark teamkänsla och förmåga till helhetssyn. Att du är drivande med en förmåga att hitta och förmedla tekniska lösningar till verksamheten ser vi som en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten och värdesätter egenskaper som engagemang, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Anställning

Anställningen är  heltid tillsvidare med placering vid IT-enheten.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Katrin Skepp, sektionschef  katrin.skepp@gu.se  031-786 40 99 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 25 augusti 2019

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?