Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Utvecklingsledare inom projekt- och portföljstyrning

IT-enheten står inför många spännande utmaningar. En av våra viktigaste målsättningar är att driva Göteborgs universitets digitala utveckling. Vi lägger stor vikt vid att finnas nära universitets olika verksamheter genom samarbeten som präglas av kompetens, pålitlighet och nyfikenhet.

Exempel på viktiga projekt där vi bidrar:

Enheten består idag av ca 120 medarbetare, men vi behöver bli fler!
Vi söker därför en utvecklingsledare med gedigen erfarenhet av projekt- och portföljstyrning som drivs av lösningar som bidrar till nytta för universitetet kopplat till satsningar inom digitalisering.

Sedan ett år tillbaka har universitetet infört en ny styrmodell som omfattar förvaltning och utveckling av våra universitetsgemensamma system (GUSPP, se webbplats). Styrmodellen förvaltas av ett portföljstöd där du kommer ingå. Portföljstödet ansvarar för att styrmodellen efterlevs, tillgängliggörs och successivt utvecklas efter universitetets behov och består av ett team med olika kompetenser inom bl.a. portföljstyrning, projektmetodik, systemförvaltning och arkitektur.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kommer till en arbetsplats som kännetecknas av frihet under ansvar där dina initiativ och insatser både syns och gör skillnad. Hos oss får du goda möjligheter till personlig utveckling. Vi erbjuder också en bra balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhällets utveckling.

Arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga uppdrag i portföljstödet blir att agera projektstöd vilket innebär att följa upp och samordna projektportföljen och ge stöd till projektledare.

Exempel på arbetsuppgifter är:

• stöd till roller i styrmodellen, t.ex projektledare
  • planering, uppföljning och kommunikation av projektportföljens årscykel inkl. deadlines
  • koordinera mellan projekt i portföljen utifrån beroenden, prioriteringar och genomförbarhet
  • bereda underlag för beslut av ledning
  • följa upp kvalité och nyckeltal för projektportföljen inklusive analys och förbättringsförslag
  • planera och leda utbildningsinsatser
  • leda större och mindre projekt/uppdrag
  • utveckla arbetssätt, processer, metodik och verktyg
  • ta en aktiv del i nationella nätverk samt omvärldsbevaka

Vi använder portfölj- och projektverktyget Antura Projects för hanteringen av hela vår förvaltnings- och utvecklingsportfölj. Vi använder projektmodellen PPS för våra projekt. Vår styrmodell är inspirerad av pm3.

Vi söker dig som har:

• akademisk utbildning inom IT-området eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • minst fem år dokumenterad erfarenhet från tidigare uppdrag i roller som program- eller projektledare eller motsvarande
  • mycket god kunskap inom projekt- och portföljmetodik
  • lyckats med långsiktiga relationer som baseras på förtroende och leveransförmåga
  • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Meriterande är erfarenhet av agilt arbetssätt i projekt, arbete i projektkontor/project management office (PMO), förändringsledning eller förvaltningsmodeller.

Du som söker trivs med eget ansvar, har kundfokus och tar initiativ till att utveckla den verksamhet du arbetar i. Du har förmåga att arbeta självständigt med problemlösning samtidigt som du har en stark teamkänsla och förmåga till helhetssyn. Att du är drivande med en förmåga att hitta och förmedla tekniska lösningar till verksamheten ser vi som en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten och värdesätter egenskaper som engagemang, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Anställningen är  heltid tillsvidare med placering vid IT-enheten.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Katrin Skepp, sektionschef  katrin.skepp@gu.se  031-786 40 99

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 25 augusti 2019

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.