Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Studievägledare

Göteborgs Universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. Våra 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs Universitet till en bättre framtid.

Institutionen för fysik vid Göteborgs Universitet är lokaliserad på Chalmersområdet i Johanneberg och har cirka 80 medarbetare. Institutionen bedriver undervisning på både grund-och avancerad nivå samt forskning nationellt och internationellt. Grundutbildningen inkluderar undervisning på kandidat- och mastersprogram i fysik, fysik och teknik på lärarutbildningar, sjukhusfysikerprogrammet samt fristående kurser som riktar sig till allmänheten. Institutionen ingår i Fysikcentrum i Göteborg som är ett nära samarbete med tre andra institutioner vid Chalmers tekniska högskola. Detta skapar en innovativ och internationell miljö för alla institutionens lärare, forskare och studenter.

Arbetsuppgifter

Som studievägledare arbetar du med vägledning och stöttning för såväl presumtiva som antagna studenter vid våra program och kurser. Du har regelbunden kontakt med studenter genom exempelvis enskilda stödsamtal men också allmänna informationsmöten, du arbetar med individuella studieplaner samt ger stöd till studenter med funktionsnedsättning. En del av arbetet består också av studentrekrytering genom marknadsföring av programmen i form av skol- och mässbesök.

Arbetet består även av administrativa uppgifter som exempelvis antagningsprocesser, ansvara för planering och bokning av studieresor samt utskick till studenter. På institutionen är du en del av den studieadministrativa gruppen som gemensamt arbetar nära ämnesspecialister i det dagliga arbetet. Det innebär att du behöver ha god samarbetsförmåga och vara flexibel i ditt arbetssätt. Därtill ingår du i nätverk för studievägledning och studieadministration på både central nivå och fakultetsnivå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en studie- och yrkesvägledarutbildning eller annan lämplig akademisk utbildning, alternativt har erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt är ett krav.

Vi ser att du är noggrann och engagerad i ditt arbete samt har en god kommunikativ förmåga. Som studievägledare vid Institutionen för fysik behöver du kunna arbeta såväl självständigt som i grupp och du behöver kunna prioritera inom dina arbetsuppgifter. Vid rekryteringen kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för Fysik, Göteborg
Tillträde: Januari 2020 eller enligt överenskommelse
Provanställning tillämpas

Tillsättningsförfarande

Registrera din ansökan elektroniskt

Ansökan ska innehålla:
Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
CV
Eventuell kopia på examensbevis

Kontaktuppgifter för anställningen


Desirée Wise, Administrativ Chef, 031-786 9134, desiree.wise@gu.se

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till:
Elin Birkfeldt, Personalhandläggare 031-786 9135, elin.birkfeldt@physics.gu.se 

 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?