Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Utvecklingsledare/projektledare – strategisk arbetsplatsutveckling

VI BYGGER FÖR FRAMTIDEN

Göteborgs universitet befinner sig i en intensiv period av utveckling.
Fakulteter bedriver verksamhetsutvecklingsprojekt som visar på behov av nya lokaler.

I gränslandet mellan verksamhetsutveckling och lokalförsörjning bedrivs det vi kallar ”strategisk arbetsplatsutveckling”. Det innebär att vi med utgångspunkt i fakulteternas strategiska uppdrag, utmaningar, förutsättningar och drivkrafter identifierar värdeskapande arbetssätt samt hur lokal- och tekniklösningar ska utformas för att understödja dessa.

Strategisk lokalförsörjningsplan 2016-2040 slår fast att universitetet även 2040 ska finnas centralt i staden och vara en integrerad del av stadens liv. Som cityuniversitet vitaliserar Göteborgs universitet stadslivet, där vi finns blir cafélivet rikare och kvarteren mer levande. Vi bidrar till attraktionskraft för människor, företag och organisationer i och runt Göteborg.

För mer information om vårt strategiska lokalförsörjningsarbete: http://medarbetarportalen.gu.se/lokalforsorjning/

Arbetsuppgifter

I arbetet med att utveckla Göteborgs universitet behöver vi förstärka med ytterligare en utvecklingsledare/projektledare.

Som utvecklingsledare/projektledare arbetar du som internkonsult och erbjuder tjänsten ”strategisk arbetsplatsutveckling” åt fakulteter och verksamheter. Tjänsten omfattar:

  • strategiskt stöd till fakultetsledningar avseende långsiktig lokalplanering,
  • chefs-/ledningsstöd i arbetet med att identifiera och realisera verksamhetsutveckling som stöds av ändamålsenliga lokal-/tekniklösningar,
  • att medverka i utvecklingen av metod/process för tjänsten ”strategisk arbetsplatsutveckling” och koppla in konsultstöd via ramavtal där så behövs.

Du får möjlighet att delta i utvecklingen av framtidens arbetssätt och arbetsplatser i en verksamhet som har uppdraget att planera och agera långsiktigt.

Vem är du?

Du är en erfaren projektledare med god förmåga att administrera och driva förändringsprojekt. Du är en engagerad förändringsledare, med en kombination av lyhördhet och driv, som har lätt för att etablera förtroende hos chefer och ledningsgrupper. Du har erfarenhet av verksamhetsutveckling som på något sätt omfattat attityd-/beteendeförändring.

Du samarbetar och kommunicerar konstruktivt med medarbetare på alla nivåer i organisationen. Du kan översätta teori till praktik i både ord och handling. Du har förmågan att göra komplexa frågeställningar och flöden hanterbara och begripliga.

Du har förmågan att anpassa förändringsarbetet utifrån de situationer som uppstår. Som person är du strukturerad och driven men också nyfiken och prestigelös. Du har en positiv energi och ett inspirerande sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Hos oss är det viktigt att ha roligt på jobbet och vi räknar med att du är med och bidrar.

Kvalifikationer

Du har:

  • relevant akademisk utbildning sannolikt inom beteendevetenskap, ekonomi eller projektledning.
  • minst 3 års arbetslivserfarenhet som projektledare eller motsvarande
  • arbetat minst 3 år med verksamhetsutveckling inom större företag eller myndighet.
  • vid minst några uppdrag arbetat med attityd-/beteendeförändring inom större företag eller myndighet.
  • arbetslivserfarenhet från universitet/högskola är meriterande.

Ansvar för förändringsarbete i samband med lokalförändringsprocesser är meriterande.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Anställning

Anställningen är tills vidare,  100 procent med placering vid området för infrastrukturstöd. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Susanne Fägersten Sabel (chef) 031-786 3552, susanne.fagersten-sabel@gu.se eller Karin Franklin (utvecklingsledare) 031-786 4317, karin.franklin@gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-08-29

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?