Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Utvecklingsledare/projektledare – strategisk arbetsplatsutveckling

VI BYGGER FÖR FRAMTIDEN

Göteborgs universitet befinner sig i en intensiv period av utveckling.
Fakulteter bedriver verksamhetsutvecklingsprojekt som visar på behov av nya lokaler.

I gränslandet mellan verksamhetsutveckling och lokalförsörjning bedrivs det vi kallar ”strategisk arbetsplatsutveckling”. Det innebär att vi med utgångspunkt i fakulteternas strategiska uppdrag, utmaningar, förutsättningar och drivkrafter identifierar värdeskapande arbetssätt samt hur lokal- och tekniklösningar ska utformas för att understödja dessa.

Strategisk lokalförsörjningsplan 2016-2040 slår fast att universitetet även 2040 ska finnas centralt i staden och vara en integrerad del av stadens liv. Som cityuniversitet vitaliserar Göteborgs universitet stadslivet, där vi finns blir cafélivet rikare och kvarteren mer levande. Vi bidrar till attraktionskraft för människor, företag och organisationer i och runt Göteborg.

För mer information om vårt strategiska lokalförsörjningsarbete: http://medarbetarportalen.gu.se/lokalforsorjning/

Arbetsuppgifter

I arbetet med att utveckla Göteborgs universitet behöver vi förstärka med ytterligare en utvecklingsledare/projektledare.

Som utvecklingsledare/projektledare arbetar du som internkonsult och erbjuder tjänsten ”strategisk arbetsplatsutveckling” åt fakulteter och verksamheter. Tjänsten omfattar:

• strategiskt stöd till fakultetsledningar avseende långsiktig lokalplanering,
  • chefs-/ledningsstöd i arbetet med att identifiera och realisera verksamhetsutveckling som stöds av ändamålsenliga lokal-/tekniklösningar,
  • att medverka i utvecklingen av metod/process för tjänsten ”strategisk arbetsplatsutveckling” och koppla in konsultstöd via ramavtal där så behövs.

Du får möjlighet att delta i utvecklingen av framtidens arbetssätt och arbetsplatser i en verksamhet som har uppdraget att planera och agera långsiktigt.

Vem är du?

Du är en erfaren projektledare med god förmåga att administrera och driva förändringsprojekt. Du är en engagerad förändringsledare, med en kombination av lyhördhet och driv, som har lätt för att etablera förtroende hos chefer och ledningsgrupper. Du har erfarenhet av verksamhetsutveckling som på något sätt omfattat attityd-/beteendeförändring.

Du samarbetar och kommunicerar konstruktivt med medarbetare på alla nivåer i organisationen. Du kan översätta teori till praktik i både ord och handling. Du har förmågan att göra komplexa frågeställningar och flöden hanterbara och begripliga.

Du har förmågan att anpassa förändringsarbetet utifrån de situationer som uppstår. Som person är du strukturerad och driven men också nyfiken och prestigelös. Du har en positiv energi och ett inspirerande sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Hos oss är det viktigt att ha roligt på jobbet och vi räknar med att du är med och bidrar.

Du har:

• relevant akademisk utbildning sannolikt inom beteendevetenskap, ekonomi eller projektledning.
  • minst 3 års arbetslivserfarenhet som projektledare eller motsvarande
  • arbetat minst 3 år med verksamhetsutveckling inom större företag eller myndighet.
  • vid minst några uppdrag arbetat med attityd-/beteendeförändring inom större företag eller myndighet.
  • arbetslivserfarenhet från universitet/högskola är meriterande.

Ansvar för förändringsarbete i samband med lokalförändringsprocesser är meriterande.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Anställning

Anställningen är tills vidare,  100 procent med placering vid området för infrastrukturstöd. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Susanne Fägersten Sabel (chef) 031-786 3552, susanne.fagersten-sabel@gu.se eller Karin Franklin (utvecklingsledare) 031-786 4317, karin.franklin@gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-08-29

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.