Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkter (2) i dramapedagogik

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap har idag drygt 120 anställda lärare, forskare, doktorander och administrativ personal. Vid institutionen bedrivs forskning, undervisning och samverkan inom en rad områden. Här finns forskning om arbetsmarknad, arbetslivs- och välfärdsfrågor, sociala rörelser, hållbar utveckling, miljöpolitik, rättssociologi samt brottslighet och social kontroll. Utbildningar erbjuds inom en rad områden såsom sociologi, arbetsvetenskap, personalvetenskap, kriminologi och human resource management. Institutionen har också ett omfattande åtagande på flera av Göteborgs universitets utbildningsprogram, inte minst inom lärarutbildningen. Samverkan och utvecklingsprojekt bedrivs både inom forskning och utbildning med partners inom det privata näringslivet och offentlig sektor bland annat ett delat föreståndarskap för Centrum för global human resource management (CGHRM) tillsammans med Handelshögskolan i Göteborg.

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap söker nu två dramapedagoger för deltidsarbete under senare delen av höstterminen 2019.

Arbetsuppgifter

Anställningen innefattar undervisning med processpedagogisk inriktning inom institutionens utbildningsuppdrag, framförallt inom lärarutbildningen. Undervisningen sker huvudsakligen i form av drama-, gestaltnings- och diskussionsövningar samt rollspel, men även i form av seminarier, workshops och handledning. Tillämpning av dessa undervisningsformer sker framförallt på kurser med inriktning mot konflikthantering och bemötandeproblematik samt i form av professionell handledning för yrkesverksamma lärare och skolledare. Undervisningen bedrivs i huvudsak på svenska, men inslag på engelska kan förekomma.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning. Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning. Vid bedömningen kommer särskild vikt att fästas vid pedagogisk förtjänst och skicklighet. Prövning av den pedagogiska skickligheten skall avse planering, genomförande och utvärdering av undervisning, inklusive handledning och examination. Erfarenhet av och skicklighet i akademisk undervisning inom angivna arbetsuppgifter, undervisningsformer och studentgrupper skall vara väl dokumenterad och vitsordad. Vikt vid bedömningen kommer också att fästas vid vetenskapliga meriter och skickligheter samt sökandens förmåga att integrera dessa i undervisningssammanhang. Vid bedömningen läggs vidare vikt vid förmågan till samarbete och att kunna verka över institutionsgränser.

Anställning

Anställningarna är visstidsanställningar i en omfattning av 25% av heltid med placering tills vidare vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap. Anställning 1 avser anställning under perioden 2019-10-24--2020-01-31 och anställning 2 perioden 2019-11-24--2020-01-31.

Tillsättningsförfarande

I tillsättningsförfarandet kan det bli aktuellt med intervjuer och referenstagning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta studierektor Anna Hedenus, anna.hedenus@socav.gu.se, tfn 031-786 4784

Har du frågor om ansökningsförfarandet är du välkommen att kontakta personalhandläggare Anna Karin Wiberg, anna-karin.wiberg@gu.se, tfn 031-786 4761

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Ange gärna i din ansökan om du är intresserad av båda eller endera av de utlysta anställningarna.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-09-12

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.