Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Infrastrukturarkitekt

IT-enheten står inför många spännande utmaningar. En av våra viktigaste målsättningar är att driva Göteborgs universitets digitala utveckling. Vi lägger stor vikt vid att finnas nära universitets olika verksamheter genom samarbeten som präglas av kompetens, pålitlighet och nyfikenhet.

Exempel på viktiga projekt där vi bidrar eller leder:

Enheten består idag av ca 120 medarbetare, men vi behöver bli fler!

Vi behöver förstärka med en infrastrukturarkitekt med fokus på att designa och optimera de möjliggörande IT-infrastrukturerna. Som infrastrukturarkitekt utgör du en viktig länk mellan verksamhetens behov och vår interna leveransorganisation såväl som externa leverantörer. Du kommer också att ha en viktig roll i att säkerställa att infrastrukturen designas och utvecklas inom uppsatta ramverk. Du kommer ingå i ett nätverk av olika arkitekter, såsom enterprise-, verksamhet-, integrations- och lösningsarkitekter.

Vad vi kan erbjuda dig

Du kommer till en arbetsplats som kännetecknas av frihet under ansvar där dina initiativ och insatser både syns och gör skillnad. Hos oss får du goda möjligheter till personlig utveckling. Vi erbjuder också en bra balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhällets utveckling.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:

 • arbeta i projekt och förvaltning med att fånga in och dokumentera verksamhetens behov/krav och realisera dessa i infrastrukturlösningar
 • säkerställa infrastrukturens kvalité och icke funktionella krav och väga dem mot de funktionella kraven
 • designa, dimensionera, optimera och realisera infrastrukturlösningar
 • utveckla och förvalta arkitekturprinciper, metoder och ramverk och säkerställa att de följs
 • dokumentera infrastrukturarkitekturen och dess lösningar
 • medverka till att skapa ett effektivt team och arbetssätt genom att delta i eller leda mindre utvecklingsteam

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • akademisk utbildning inom IT-området eller erfarenhet av som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • minst 3 år dokumenterad erfarenhet från tidigare uppdrag i rollen som infrastrukturarkitekt
 • minst 3 år dokumenterad erfarenhet av att designa, utveckla och implementera infrastrukturlösningar bestående av bl.a. nätverk, lagring, server, autentiserings- och auktorisationslösningar, klientinfrastruktur och säkerhet
 • erfarenhet av projektledning, förmåga att stötta och leda mindre team samt att organisera utvecklingsarbete och digitalisering
 • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samt att kommunicera både med tekniska specialister och personer utan teknikkunskap

Meriterande är erfarenhet från olika virtualiseringsplattformar, server- och klientoperativsystem, molntjänster, Sharepoint, beräkningstillämpningar och identity and access management plattformar inklusive Active Directory, hantering av mobila enheter (MDM/EMM).

Du som söker trivs med eget ansvar, har kundfokus och tar initiativ till att utveckla den verksamhet du arbetar i. Du har förmåga att arbeta självständigt med problemlösning samtidigt som du har en stark teamkänsla och förmåga till helhetssyn. Att du är drivande med en förmåga att hitta och förmedla tekniska lösningar till verksamheten ser vi som en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten och värdesätter egenskaper som engagemang, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Anställning

Anställningen är heltid tillsvidare med placering vid området för infrastrukturstöd. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Katrin Skepp, sektionschef IT-enheten, 031-786 4099, katrin.skepp@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 25 augusti 2019

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?