Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Studentmedarbetare

Vid Institutionen för biologi och miljövetenskap (BioEnv) finns utbildnings- och forskningsverksamhet som sträcker sig från fjällvärldens ekosystem, genom skog, mark och vattendrag, hela vägen ut i havet. I dessa miljöer arbetar vi med olika biologiska organisationsnivåer från gener, via individer och populationer till samhällen och ekosystem. Vi arbetar inom ekologi, evolution, fysiologi, systematik och kombinationer av dessa ämnesområden för att förstå betydelsen av naturliga och av människan skapade miljöförändringar.

Institutionen för biologi och miljövetenskap är placerad på tre olika ställen: i Göteborgs botaniska trädgård, på Medicinareberget i Göteborg och på den marina forskningsstationen som drivs av Sven Lovén centrum för marin infrastruktur – Kristineberg. Den aktuella tjänsten är förlagd till Göteborg

Arbetsuppgifter
Studenter som börjar vid universitetet möter många utmaningar och behöver stöd på flera olika sätt. Som studentmedarbetare ska du stötta nya studenter under 1-2 timmar per vecka genom olika aktiviteter. Vid gemensamma möten arbetar du tillsammans med ytterligare en studentmedarbetarel och erbjuder allmänna råd, hjälp med studieteknik, information om hur det är att flytta hemifrån, etc. Social samvaro är viktig och vi vill att de olika programmen ska svetsas samman för att underlätta för alla.

Arbetsuppgifterna består i att planera och ordna aktiviteter med studenterna och där presentera t.ex. mattehjälp, språkverkstad, forskare som berättar om sin forskning, alumner som berättar hur de fått jobb, CV-verkstad med mera. Fika ingår i projektet och en fast lokal kommer att ordnas. Till projektet anställs 1-2 studentmedarbetare som får dela på arbetet och tilldelningen av tid är totalt upp till 8 timmar per vecka gemensamt för alla medarbetarna. Detta innebär 2-4 timmars möte och 2-4 timmars förberedelse ungefär varannan vecka under ett läsår.

Kvalifikationer
För att vara lämplig för anställningen bör du vara andra- eller tredjeårs student på kandidatprogrammet i biologi/molekylärbiologi alternativt på mastersnivå med samma ämne. Du ska vara student vid Göteborgs Universitet. Du ska vara utåtriktad och intresserad av människor och kunna förmedla dina erfarenheter av att studera vid universitetet. Du ska kunna organisera möten och gärna ha ett nätverk inom kåren eller med studenter från andra ämnen. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom engagemang, noggrannhet, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Anställning
Antal arbetstimmar per månad kommer att variera utifrån behov, men planläggs av dig tillsammans med de andra studentmedarbetarna. Du kommer att skriva timrapporter, och anställningen gäller under ett år.

Ansökan ska innehålla:
Personligt brev med en kort presentation av dig själv och din erfarenhet.
CV
Intyg på annan relevant erfarenhet eller övriga hadlingar som önskas åberopas.
Namn och kontaktuppgifter (mailadress och telefonnummer) till två referenspersoner.

Ansökan

Donald Blomqvist, forskare
Mail: donald.blomqvist@bioenv.gu.se

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.