Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Professor i arbets- och miljömedicin, förenad med befattning som överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, PAR 2017/647

Arbets-och miljömedicin (AMM) är en enhet inom avdelningen för Samhällsmedicin och folkhälsa, Institutionen för Medicin, Sahlgrenska akademin. Forskningen vid enheten har fokus på hälsoeffekter av kemiska och fysikaliska faktorer, stress och organisatoriska förhållanden i arbetsmiljön och omgivningsmiljön. Här bedrivs klinisk och laborativ, toxikologisk och epidemiologisk forskning i nära samverkan mellan universitet och Sahlgrenska universitetssjukhuset. Utbildning, kunskapsspridning och preventiv verksamhet gentemot samhällsaktörer, särskilt inom arbetslivet, både regionalt och nationellt, är en viktig del av uppgiften. AMM ansvarar för utbildning inom arbets- och miljömedicin på läkarprogrammet och deltar även i andra grund – och vidareutbildningar liksom ST-utbildning.

Ämne

Arbets- och miljömedicin, förenad med befattning som överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Ämnesbeskrivning

Arbets- och miljömedicin omfattar läran om hur förhållanden i arbetslivet och i den allmänna miljön påverkar hälsan, och hur arbets-och miljörelaterad ohälsa kan förebyggas.

Arbetsuppgifter

Innehavaren förväntas initiera och bedriva forskning. Innehavaren förväntas också ha en framträdande roll i utbildning och kunskapsspridning, både inom universitetets utbildningsprogram och gentemot omvärlden. Klinisk tjänstgöring ingår i anställningen liksom administrativa uppgifter. Innehavaren förväntas ta ledningsuppdrag antingen inom Sahlgrenska akademin, Göteborgs Universitet eller inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Behörighet

Visad vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. Legitimation som läkare och specialistkompetens i Yrkes- och miljömedicin, Arbets- och miljömedicin eller i närliggande klinisk specialitet.

Bedömningsgrund

I första hand dokumenterad vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. I andra hand administrativ skicklighet. Vid tillsättningen kommer särskild vikt att tillmätas dokumenterad erfarenhet och hög klinisk kompetens inom arbets- och miljömedicin liksom god kommunikativ förmåga och erfarenhet av samverkan med arbetsmarknadens parter och det omgivande samhället.

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom ett år från det att anställningen påbörjas.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid Institutionen för medicin, avdelningen för Samhällsmedicin och folkhälsa. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: http://sahlgrenska.gu.se/internt/service-stod/lararrekrytering/elektronisk-ansokan/Klinisk

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Notera särskilt att kopia på följande dokument ska bifogas ansökan:

- Doktorsexamensbevis
- Läkarlegitimation
- Intyg om specialistkompetens
- Visad pedagogisk erfarenhet
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2017/647 till:
Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avd
Box 400
405 30 Göteborg

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2018-01-31

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?