Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i innovation, entreprenörskap och management av intellektuella tillgångar

Handelshögskolan har med sina drygt 3 700 helårsstudenter, 470 anställda, 160 internationella partner-universitet, sina huvudämnen - ekonomi och juridik - och fyra institutioner en unik bredd. Unik är också skolans nära samverkan med näringsliv och offentlig sektor. Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA och är därmed den enda handelshögskola i Sverige som är Triple Crown-ackrediterad.

Institutionen för ekonomi och samhälle, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet utlyser ett vikariat som universitetslektor vid Institutet för innovation och entreprenörskap. Institutionen bedriver utbildning och forskning inom tre olika ämnesområden; ekonomisk historia, kulturgeografi samt innovation, entreprenörskap och management av intellektuella tillgångar. De olika ämnesområdena inom institutionen skapar möjligheter till tvärvetenskaplig utbildning och forskning.

Institutet för innovation och entreprenörskap bedriver forskning och utbildning inom ämnet innovation, entreprenörskap och management av intellektuella tillgångar. Institutet bedriver forskning inom ämnet och samverkan med industri och samhället. Institutet erbjuder fristående kurser på grund- och avancerad nivå, två mastersprogram (Master of Science in Innovation and Industrial Management; Master of Science in Knowledge-based Entrepreneurship) samt forskarutbildning. För mer information om verksamheten vänligen klicka här.

Ämne

Innovation, entreprenörskap och management av intellektuella tillgångar

Ämnesbeskrivning

Innovation, entreprenörskap och management av intellektuella tillgångar är det vetenskapliga studiet av innovationsprocesser, deras bestämningsfaktorer samt deras sociala och ekonomiska konsekvenser. Innovationsprocessen är ett övergripande forskningsperspektiv, entreprenörskap en delprocess och hanteringen av immateriella tillgångar ett strategiskt viktigt perspektiv. Detta innebär att ämnet innefattar analys avseende: 1) Innovationsprocessens aktörer: individer (innovatörer), organisationer (företag); 2) Innovationer som sociala system, betydelsen av nätverk och institutioner; 3) Innovationsprocessens förlopp särskilt med betoning på kunskap och lärande; 4) Särdrag hos innovationer: tendensen till ansamlingar, dess variation i tid och rum (industriell dynamik); 5) Hanteringen av immateriella tillgångar; 6) Ekonomiska och sociala konsekvenser av innovation och Innovationsinriktad politik.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att delta i undervisningen främst, men inte uteslutande, inom institutets två mastersprogram "Knowledge Based Entrepreneurship" och ”Innovation and Industrial Management”, särskilt i handledning av masteruppstatser och i kurser med inslag av frågor kring entreprenörskap och affärsutveckling, kunskapsintensivt entreprenörskap och metoder för praktiskt entreprenörskap (ex. Lean Startup). I rollen som universitetslektor förutsätts du också kunna bedriva forskning inom ämnesområdet och delta i institutionens uppdragsverksamhet med inriktning på offentliga aktörer och företag.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § Högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning samt Anvisningar för anställning och befordran av lärare vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

För särskild behörighet för anställning som Universitetslektor i innovation, entreprenörskap och management av intellektuella tillgångar krävs dessutom doktorsexamen eller motsvarande kompetens inom innovation, entreprenörskap och management av intellektuella tillgångar, industriell ekonomi eller motsvarande eller en utländsk examen som bedöms som motsvara sådan doktorsexamen.

För tjänsten krävs mycket goda språkkunskaper i engelska i både tal och skrift. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är meriterande.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § Högskoleförordningen, Göteborgs universitets egen anställningsordning samt Anvisningar för anställning och befordran av lärare vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

Vid bedömning kommer särskild vikt läggas vid dokumenterad pedagogisk skicklighet, vad gäller undervisning i innovation och entreprenörskap. Erfarenhet av undervisning som motsvarar de kurser och program som ges av institutet är särskilt meriterande. Sökande bör också ha beprövad erfarenhet av de kvalitativa och/eller kvantitativa forskningsmetoder som är relevanta för de ovan beskrivna forskningsområdena. Sökande ska kunna undervisa på engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För tjänsten är det viktigt att ha god samarbetsförmåga avseende att kunna samarbeta både internt och externt för att utföra de beskrivna arbetsuppgifterna. Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp.

Anställning

Anställningen är ett vikariat under 9 månader med en omfattning på 100 % med placering vid Institutet för innovation och entreprenörskap, Institutionen för ekonomi och samhälle. Tillträde för anställningen är 2019-10-01 eller enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

I urvalsprocessen kommer det att bli aktuellt med intervjuer, provföreläsning och granskning av sökandes referenser.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av:

Sven Lindmark, universitetslektor och viceprefekt, 0730 794366, sven.lindmark@gu.se

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till:

Hanna Skoglund, personalhandläggare, 031-786 57 94, hanna.skoglund@gu.se  

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Bifoga i ansökan:

  • Personligt brev
  • CV
  • Examensbevis
  • Intyg
  • Referenser
  • Avsiktsförklaring om max två sidor där den sökande belyser hur han/hon vill arbeta om han/hon får anställningen
  • Redogörelse av pedagogiska meriter, innehållande pedagogisk utbildning, en förteckning över (max) de tio pedagogiska arbeten/läromedel som eventuellt åberopas, samt kortfattad redogörelse för pedagogisk verksamhet och reflektion samt styrkt erfarenhet av undervisning på svenska och engelska. Kvalitativa omdömen, kursutvärderingar eller motsvarande bör bifogas eller refereras under bilagor.
  • Redogörelse för vetenskapliga meriter innehållande en förteckning över (max) de tio vetenskapliga arbeten som åberopas, motivering till urvalet, samt kortfattad redogörelse för egen vetenskaplig verksamhet m.m. De åberopade vetenskapliga skrifterna ska bifogas.
  • Kortfattad redogörelse för ledarskaps-, samverkans- och administrativa meriter (max 2 sidor)
  • Övriga dokument, relevanta för ansökan

Ange tydligt ditt personnummer/födelsedata i ansökan, förslagsvis i CV och personligt brev.

Ange även tydligt vilket rekryteringsärende det gäller.

De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar till:

Göteborgs universitet

Institutionen för ekonomi och samhälle

Att: Hanna Skoglund

Box 625

405 30 Göteborg

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Urvalet av sökande kandidater görs utifrån de handlingar och kvalifikationer som är registrerade i ansökan vid sista ansökningsdag.

Ansökan och publikationer ska vara inkomna senast: 2019-08-26

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?