Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i estetiska uttrycksformer med inriktning mot betyg och bedömning i dans

Högskolan för scen och musik (HSM) finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar komponister, musikalartister, musiker i flera genrer, lärare i musik, dans och teater, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet. Institutionen har närmare 200 anställda.

Arbetsuppgifter

Anställningen är placerad inom institutionens pedagogikenhet och undervisningen bedrivs främst inom HSMs uppdrag i lärarutbildningen. Kollegiet samlar lärare som samverkar i kurser inom olika estetiska formspråk såsom teater, dans, rörelse/rytmik och musik där strävan är att skapa en komplett miljö med undervisning och forskning i en utvecklande gemensam verksamhet. Arbetsuppgifterna innefattar i första hand undervisning på ämneslärarprogrammet med inriktning mot dans, men kan även innefatta undervisning på andra lärarprogram. Undervisningen sker i form av gruppundervisning och praktiska workshops/seminarier.  Arbetet sker delvis i lärarlag.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning;

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För aktuell anställning krävs även:
-  Mångårig erfarenhet av betygsättning och bedömning inom konstnärligt ämne på gymnasienivå.

Bedömningsgrund

Följande bedömningsgrunder kommer att beaktas:

-   erfarenhet av undervisning och betygsättning inom konstnärligt ämne, företrädesvis dans, på gymnasium,

-   förtrogenhet med forskning om betyg och bedömning, inklusive forskning om betyg och bedömning i dans,

-   erfarenhet av undervisning på universitetsnivå med relevans för undervisning i bedömning, återkoppling och betygsättning,

-   dokumenterad förtrogenhet med dans.

Övrigt

Den sökande har genomgått eller förväntas genomgå högskolepedagogisk utbildning eller har på annat dokumenterat sätt förvärvat motsvarande kunskap (15 HP).

Tidsbegränsad anställning, vikariat för perioden 2019-10-15 - 2020-01-31

Omfattning: 19% av heltid

Placering: Högskolan för scen och musik

Kontaktuppgifter för anställningen

För mer information om tjänsten kontakta enhetschef Olle Zandén, tel: 031-786 4188, e-post: olle.zanden@hsm.gu.se

eller ansvarig för danslärarkurserna Ninnie Andersson, tel: 070-241 4829, e-post: ninnie.anersson@hsm.gu.se.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta personaladministratör Magdalena Eldh, tel: 031-786 4010, e-post: magdalena.eldh@hsm.gu.se

Mer information om verksamheten finns på: www.hsm.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-08-29

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.