Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i matematisk statistik, vikariat

Institutionen för matematiska vetenskaper vid Göteborgs universitet och Chalmers är med ca 200 anställda en av de största matematiska institutionerna i Norden. Inom institutionen finns tre avdelningar, Algebra och geometri, Analys och sannolikhetsteori samt Tillämpad matematik och statistik. Vi strävar efter att bli nordens främsta matteinstitution.

Vi bidrar på ett betydande sätt till samhällsnytta genom omfattande undervisning. Arbetsmiljön är stödjande, kreativ och internationell, med ett ständigt flöde av internationella gäster. Ytterligare information om oss finns på webbsidan:

http://www.chalmers.se/sv/institutioner/math/

Vi söker en vikarierande universitetslektor i matematisk statistik under perioden 1 november 2019 till 31 oktober 2020. För dig ger det en möjlighet att bli en del av den starka undervisnings- och forskningsmiljön som finns på Institutionen för matematiska vetenskaper vid Göteborgs universitet och Chalmers.

Ämne

Matematisk statistik

Ämnesbeskrivning

Matematisk statistik med tillämpningar inom främst teknik och naturvetenskap.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av  undervisning i matematisk statistik. Undervisningen kommer att inkludera kursansvar både på kandidat- och masternivå samt handledning av kandidatarbeten och examensarbeten. Vi ger möjlighet att driva egen forskning som en del av tjänsten.

I kursansvar ingår att planera och genomföra undervisning, att sköta examination, att ha ansvar för information och kommunikation i samband med det, samt att ha ansvar för övningsledarnas arbetsinsatser.

Du måste kunna undervisa på engelska. Det är en merit om du kan undervisa också på svenska.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Sökande ska ha doktorsexamen i matematisk statistik, eller motsvarande vetenskaplig kompetens med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen, samt att du kan undervisa på engelska.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

För anställning ska den sökande väljas, som efter en helhetsbedömning av skicklighet och utvecklingspotential, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra de arbetsuppgifter som ingår i anställningen, samverka med övrig personal och bidra till en positiv utveckling av verksamheten. Av betydelse är även förmåga att kommunicera väl i tal och skrift, samarbeta, inspirera och engagera studenter samt ta eget ansvar för arbetsuppgifter.

Ledigheter på grund av sjukdom, tjänstgöring inom totalförsvaret, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer och studentorganisationer eller föräldraledighet eller andra liknande omständigheter beaktas vid meritvärderingen och anges med intyg i samband med redogörelsen för meriter och erfarenheter.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: 100 % under 12 månader
Placering: Institutionen för matematiska vetenskaper, Göteborg
Tillträde: 1 november 2019

Övrigt

Vi är en föräldravänlig verksamhet och verkar på olika sätt för att finna balans mellan arbete och privatliv för våra anställda.

Tillsättningsförfarande

De sökandes kompetenser kommer att bedömas av en intern rekryteringsgrupp. Slutkandidater kommer att genomgå intervju och referenstagning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Prefekt Bernt Wennberg, wennberg@chalmers.se
Avdelningschef Serik Sagitov, serik@chalmers.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”.

Till ansökan bifogas:

  • CV och publikationslista
  • Redogörelse för pedagogiska meriter, med upplysningar om omfattning och typ av undervisning, samt referensperson vad gäller din tidigare erfarenhet av undervisning.
  • Max 3 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
  • Kort forskningsplan (max 1 sida) med beskrivning av pågående och planerad forskning samt andra planerade aktiviteter med relevans för anställningen.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i två exemplar vardera till:

Matematiska vetenskaper
Att: Serik Sagitov
Göteborgs universitet
412 96 Göteborg

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-08-31

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?