Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektorer i medicinsk och hälsovetenskaplig forskning, PAR 2019/650

Vid Sahlgrenska akademin bedrivs forskning från molekyl till människa för att förstå orsakerna till ohälsa. Vi arbetar också för att resultaten snabbt ska kunna användas för bättre diagnostik och behandling. Sahlgrenska akademins fakultetsstyrelse har beslutat att utlysa två anställningar i medicinsk och hälsovetenskaplig forskning. Beroende på ämnesområde för anställningarna kommer de att vara organisatoriskt placerade vid någon av akademins sex institutioner.

Sahlgrenska akademin är den medicinska fakulteten vid Göteborgs universitet. Vi har under de sista åren sett en stark utveckling av våra forskarmiljöer. För att förstärka denna utveckling ytterligare har vi nu sjösatt ett program för att rekrytera nästa generation av forskningsledare inom området medicin och hälsovetenskap. Som universitetslektor hos oss kommer du att vara en del av en av de mest framgångsrika miljöerna för medicinsk forskning och undervisning i Europa, med mer än 1 750 anställda och 5 000 studenter.

Ämne

Medicinsk och hälsovetenskaplig forskning.

Ämnesbeskrivning

Medicinsk och hälsovetenskaplig forskning inbegriper den forskning som bedrivs vid Sahlgrenska akademin. Vi bedriver forskning och undervisning inom medicin, odontologi och vårdvetenskap. Forskningsverksamheten omfattar studier på olika nivåer från molekyl till människa med målet att förstå de bakomliggande orsakerna till sjukdom och ohälsa. Vi arbetar också för att resultaten snabbt skall kunna användas i vården i form av bättre prevention, diagnostik och behandling.

Arbetsuppgifter

Vi söker två universitetslektorer som bedriver nydanande och internationellt konkurrenskraftig forskning. Forskningens exakta inriktning kan variera och definieras av den sökande, men skall falla inom området medicin och hälsovetenskap. I anställningen ingår i första hand forskning, och i andra hand undervisning och handledning på såväl grund-, som avancerad och forskarnivå. Den sökande förväntas utveckla framgångsrik forskningsgrupp och attrahera externa anslag i nationell och internationell konkurrens, såväl individuellt som i samarbete med andra forskare. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och anställningens innehåll kan komma att förändras över tid. I förekommande fall kan arbetsuppgifterna innefatta klinisk tjänstgöring och då kan tjänsten komma att omvandlas till en förenad anställning.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 §§ högskoleförordningen samt i Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Förmåga att kunna undervisa på svenska alternativt engelska är ett krav.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 §§ högskoleförordningen samt i Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Vid bedömningen kommer störst vikt att tillmätas den vetenskapliga skickligheten. Den sökande skall leda en aktivt pågående, självständig vetenskaplig verksamhet av hög kvalitet och med internationell konkurrenskraft. Den vetenskapliga skickligheten skall vara dokumenterad främst genom publikationer av hög originalitet, där kvalitet och vetenskapliga insatser under de sista tio åren tillmäts större vikt än den totala vetenskapliga produktionen. Vetenskaplig skicklighet skall också vara dokumenterad genom förmåga att som huvudsökande erhålla samt ha pågående forskningsanslag i nationell och/eller internationell konkurrens. Internationell forskningserfarenhet från framstående vetenskapliga miljöer, exempelvis som postdoktor, är en viktig merit.

Pedagogisk skicklighet kommer att tillmätas näst störst vikt som bedömningsgrund. Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer särskild vikt läggas vid dokumenterad erfarenhet av undervisning på grundläggande-, avancerad- och forskarutbildningsnivå. Handledning av doktorander och postdoktorer är meriterande.

Efter vetenskaplig skicklighet och pedagogisk skicklighet kommer vikt i lika mån att fästas vid dokumenterad erfarenhet av akademiskt ledarskap och samverkan med det omgivande samhället.

Vid behov kan även tjänsten komma att omvandlas till en kombinationstjänst då görs även en bedömning av klinisk skicklighet.

Vi ser helst sökande som har avlagt doktorsexamen eller har nått motsvarande kompetens högst 12 år före ansökningstidens utgång.

Urvalsprocessen kan även komma att kompletteras med intervju, provföreläsning och/eller forskningsseminarium. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Sökande som saknar formell högskolepedagogisk utbildning vid Göteborgs universitet förväntas genomgå sådan eller få motsvarande högskolepedagogisk utbildning vid annat lärosäte validerad inom två år från det att anställningen påbörjats.

Anställning

Två anställningar, tillsvidare på heltid med placering vid institutionen för biomedicin, institutionen för kliniska vetenskaper, institutionen för medicin, institutionen för neurovetenskap och fysiologi, institutionen för vårdvetenskap och hälsa eller institutionen för odontologi. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av professor Agneta Holmäng, dekan, agneta.holmang@sahlgrenska.gu.se och professor Lena Carlsson Ekander, vicedekan för forskning, lena.carlsson@medic.gu.se
Frågor om rekryteringsprocessen kan ställas till personalhandläggare Jenny Lundin, jenny.lundin@sahlgrenska.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: Anvisning läraranställning generell

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:

- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer
- I förekommande fall skall kopia på legitimation eller specialistexamen som läkare, tandläkare eller annan examen inom vårdvetenskaplig profession bifogas

Det material som inte kan bifogas ansökan digitalt ska märkas tydligt med referensnummer PAR 2019/650 och skickas till:

Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avd
Box 400
405 30 Göteborg

Ansökan ska vara skriven på engelska.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-09-02

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?