Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare i marin utvecklingsbiologi och genomik

 

Institutionen för marina vetenskaper (http://marine.gu.se) är Sveriges mest kompletta miljö för marin forskning och utbildning, och är en av få sådana organisationer i Europa. Göteborgs universitet har enastående marin infrastruktur inklusive modern instrumentering, två stora forskningsstationer och ett nytt 49 m forskningsfartyg som kommer tas i bruk under 2018 (http://loven.gu.se). Universitetets forskare har också tillgång till isbrytaren Oden för polarforskning (http://polar.se). Institutionen för marina vetenskaper, som bildades 2015, sammanför expertis inom fysisk oceanografi, marin kemi, marin biologi, marin geologi och marin kulturvård. Institution har därmed utomordentliga villkor för att bemöta framtida utmaningar inom marin forskning och utbildning. Institutionen är värd för Centrum för Hav och Samhälle (http://havochsamhalle.gu.se), som är en ingång för alla marina och maritima aktiviteter inom Göteborgs universitet. Göteborgsområdet är ett nationellt nav för förvaltning av havet och här finns Havsmiljöinstitutet (http://havsmiljoinstitutet.se), för vilket Göteborgs universitet är värd, liksom Havs- och vattenmyndigheten (https://www.havochvatten.se).

Institutionen för marina vetenskaper är beläget och har fast personal på tre platser: i Göteborg och vid forskningsstationerna Kristineberg och Tjärnö längs kusten norr om Göteborg.

Ämne

Molekylärbiologiskt arbete inom marin utvecklingsbiologi och genomik hos strandsnäckor

Ämnesbeskrivning

Snäckan Littorina saxatilis är en modellart för flera stora forskningsprojekt inom evolution. Vi jobbar just nu intensivt med flera stora sekvenseringsprojekt där arbete i laboratorium med DNA analyser, kvalitetstester mm är av central betydelse. Vidare kommer vi påbörja arbetet med utveckla en knock-out teknik på gener hos snäckan för att experimentellt kunna studera effekter av enskilda gener.

 

Arbetsuppgifter

Sökande kommer att ha i uppgift att bl. annat påbörja utvecklingen av en metod för knock-out av enskilda gener baserad på Crispr Cas9 teknik hos strandsnäckan. I detta arbete ingår att självständigt inhämta kunskap om dessa nya tekniker och utveckla dessa för användning hos strandsnäckor. Vidare förväntas sökanden involveras i andra genomik-relaterade projekt såsom helsekvensering av individer eller av pooler av individer. Detta arbete förutsätter mycket god vana vid och erfarenheter av arbete med DNA extraktioner och kvalitetstester i laboratoriet.

 

Behörighet

Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen i ett för anställningen relevant ämne, i det här fallet genetik, molekylärbiologi eller utvecklingsbiologi, eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Sökande med utländsk examen som bedöms vara likvärdig är också behörig.

Den sökande ska ha flerårig laboratorievana ifrån arbete med genuttryck, utvecklingsbiologi och liknande. Sökande ska ha jobbat med utvecklingsbiologiska metoder, extraktion av RNA och DNA, analys av transkriptom data och sekvensdata, samt ha mycket god erfarenhet av självständigt arbete i ett molekylärbiologisk laboratorium.

 

Bedömningsgrund

Påvisad skicklighet i molekylärbiologiskt laboratoriearbete kommer att tillmätas störst vikt vid bedömningen av sökandes meriter.

Vetenskaplig skicklighet kommer att bedömas utifrån den sökandes förmåga och tidigare erfarenheter inom forskningsarbete i utvecklingsbiologi och molekylär genetik.

För anställningen kommer den sökande att väljas som, efter en helhetsbedömning av skicklighet och utvecklingspotential inom ämnesområdet för anställningen, bedöms ha de bästa förutsättningarna för att självständigt genomföra de arbetsuppgifter som ingår i anställningen, kommunicera och samverka med övrig personal samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, upp till sju månader
Omfattning: 100 % 
Placering: Institutionen för marina vetenskaper, Tjärnö, Strömstad
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Kerstin Johannesson (kerstin.johannesson@gu.se)

 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-04-28

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?