Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsingenjör Osmo-reglerade geners hos den euryhalina havstulpanen Balanus improvisus

Vid institutionen för kemi och molekylärbiologi bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från atom- och molekylskala via celler till hela organismer. Mycket av de fenomen som studeras har en inverkan på vår naturliga miljö och levande system. Vi deltar i utbildning på grundläggande nivå inom programmen för kemi, molekylärbiologi, läkemedelskemi, biologi, marina vetenskaper och apotekarprogrammet.

Forskargruppen som tjänsten är placerad vid jobbar brett med molekylärbiologiska och funktionsgenomiska metoder som appliceras till ett antal organismer. Frågeställningarna i detta specifika projekt är kopplade till havstulpanen Balanus improvisus och rör osmoregulatoriska mekanismer, framför allt identifikation av gener som är reglerade vid förändringar av den externa salthalten.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna inom denna anställning rör globala genexpressions-studier med RNA-seq, qPCR för verifiering av identifierade gen-responser, bioinformatiskt arbete kopplat till genom-data innefattande statistik och klustring av expressionsdata, för larver hos havstulpanen Balanus improvisus exponerade till olika salthalter. Arbetet kommer även att innefatta in situ hybridisering för lokalisering av osmoreglerade geners lokalisering.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som har svensk master's examen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara en master's examen.

Tjänsten är öppen för sökanden med goda grunder inom det laborativa arbete som rör storskalig analys av genexpression via RNA-seq hos organismer med hög grad av genetisk diversitet, som är fallet för havstulpanen Balanus improvisus. Här innefattas också erfarenhet av bioinformatisk analys av den genererade sekvens-datan, innefattande R-baserad statistik och klustring. Till detta kommer att praktisk erfarenhet med qPCR samt in situ hybridisering hos Crustaceer är ett krav. Den sökande skall också har mycket goda kunskaper i att hantera cyrpid-larver från havstulpan. God förmåga till självständigt arbete är en förutsättning.

God kommunikationsförmåga (skriftlig och muntlig) på engelska är nödvändig.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 mån
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborg
Tillträde: 2019-07-01

Tillsättningsförfarande

Registrera din ansökan elektroniskt

Ansökan ska innehålla:
Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
CV som inkluderar vetenskapliga publikationer
Kopia på examensbevis
Två personliga referenser (namn, telefonnr, relation)

2-3 sökande med uppfyllda kvalifikationer kommer att kallas till intervju.

Anders Blomberg, Professor 031 - 786 2589, anders.blomberg@cmb.gu.se
Markus Tamas, Prefekt 031-786 2548, markus.tamas@cmb.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-04-25

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.