Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Projektsamordnare

Vid Institutionen för biologi och miljövetenskap (BioEnv) finns utbildnings- och forskningsverksamhet som sträcker sig från fjällvärldens ekosystem, genom skog, mark och vattendrag, hela vägen ut i havet. I dessa miljöer arbetar vi med olika biologiska organisationsnivåer från gener, via individer och populationer till samhällen och ekosystem. Vi arbetar inom ekologi, evolution, fysiologi, systematik och kombinationer av dessa ämnesområden för att förstå betydelsen av naturliga och av människan skapade miljöförändringar.

Institutionen är placerad på tre olika ställen: i Göteborgs botaniska trädgård, på Medicinareberget i Göteborg och på den marina forskningsstationen som drivs av Sven Lovén centrum för marin infrastruktur – Kristineberg. Den aktuella tjänsten är förlagd till universitetsbyggnaden vid Göteborgs botaniska trädgård.

Projektbeskrivning

Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier (GGBC) startade 1 januari 2017 och har Institutionen för biologi och miljövetenskap (http://bioenv.gu.se) som värdinstitution. Just nu pågår halvtidsutvärdering. Centrumet har två huvudsakliga mål: att utveckla forskningen om biologisk mångfald samt att sammanlänka forskare, allmänhet och näringsliv genom olika utåtriktade aktiviteter.

GGBC är ett samarbete mellan följande verksamheter vid Göteborgs universitet: Institutionen för biologi och miljövetenskap, Institutionen för geovetenskaper, Institutionen för marina vetenskaper, Herbariet, Centrum för hav och samhälle samt Centrum för marin evolutionsbiologi. Dessutom ingår följande organisationer: Göteborgs botaniska trädgård, Sjöfartsmuseet Akvariet, Göteborgs naturhistoriska museum, Institutionen för teknikens ekonomi och organisation vid Chalmers, Havets Hus, Nordens ark samt Universeum.

Arbetsuppgifter

Vi söker en projektsamordnare för att ytterligare utveckla centrumet. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat ansvar för kommunikation, organisering av konferenser och möten, projektuppföljning, sammanställning av rapporter och nyhetsbrev, uppdatering av hemsida och deltagande i diskussioner om strategiska prioriteringar. Du kommer att delta och bidra till utveckling av mål, innehåll och uppföljning av centrumets arbete. 

I arbetsuppgifterna kommer det också att ingå ansvar för koordinering av centrumets bidrag till projektet SYNTHESYS+ (http://www.synthesys.info/), finansierat av Europeiska kommissionen. Det handlar bland annat om att organisera kurstillfällen för bioinformatik och att harmonisera laborationsprotokoll. 

Ytterligare en arbetsuppgift är att leda en utredning om hur GGBC och det strategiska forskningsområdet Biodiversity and Ecosystem Services in a Changing Climate (BECC, ett samarbete mellan Göteborgs och Lunds universitet) på bästa sätta kan samverka kring forskning och utåtriktad verksamhet. Resultaten ska redovisas i en kortfattad rapport. Dessutom kommer du ansvara för BECC:s sociala media (Twitter samt bidra till nyhetsbrev). Enstaka korta resor till Lunds universitet för att träffa BECC:s medlemmar och koordinatorer kan komma att krävas. 

Du kommer att arbeta i nära samarbete med GGBC ledning, styrgrupp och administratörer vid Institutionen för biologi och miljövetenskap. Du kommer att bidra till att stärka och förbättra relationen mellan centret och externa organisationer (privata och offentliga) inom området.

Behörighet

Behörig att anställas som projektsamordare är den som innehar magisterexamen i relevant ämnesområde. Relevanta ämnesområden är miljövetenskap, biologi, hållbarhet, kommunikation eller liknande. Magisterexamen ska vara klar före sista ansökningsdag.

Bedömningsgrunder

Vi söker en person med följande kvalifikationer: 

 • En magisterexamen i biologi, miljövetenskap, hållbarhet, kommunikation eller liknande
 • Erfarenhet av projektkoordinering för egna och/eller andras projekt
 • Erfarenhet av professionell publicering på webb och i sociala medier
 • Erfarenhet av att planera events och utåtriktade aktiviteter
 • God organisationsförmåga
 • God förmåga att hantera många skiftande arbetsuppgifter och kunna planera arbetet på kort och lång sikt
 • God förmåga att muntligt och skriftligt kommunicera på både svenska och engelska är ett krav då vi arbetar i en internationell miljö.
 • God förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.  
 • Många av arbetsuppgifterna kommer att ske i grupp och därför krävs stor social kompetens. Personliga egenskaper som social kompetens, kommunikationsförmåga och samarbetsförmåga kommer därför att ha stor betydelse

 Dessutom är följande meriterande:

 • Övergripande kunskaper inom området biologisk mångfald, utmaningar, hot och möjliga åtgärder
 • Övergripande kunskap om organisationer relevanta för biologisk mångfald, både i Sverige och globalt
 • Känna till FN:s globala mål för hållbar utveckling
 • Känna till andra centrumbildningar vid Göteborgs universitet


De högst rankade sökande kallas till en intervju som kan komma att genomföras på engelska och i vissa fall via telefon/skype. 

Anställning

Detta är en tidsbegränsad anställning under 12 månader, omfattning 100 %, med start snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Ansökan ska innehålla

 • Ett personligt brev på engelska med beskrivning av dina erfarenheter och hur du uppfyller de kriterier som anges i annonsen (max två A4-sida)
 • En meritförteckning på engelska (CV)
 • Kopia på examensbevis
 • Kontaktinformation till minst två referenser som väl känner till dina kvalifikationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Allison Perrigo, PhD, projektledare
Göteborgs centrum för globala biodiversitetstudier
Institutionen för biologi och miljövetenskap
e-post: allison.perrigo@bioenv.gu.se

https://ggbc.gu.se/

Henrik Aronsson, professor och prefekt
tel. +46 31 786 48 02
e-post: henrik.aronsson@bioenv.gu.se 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?