Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i arbetsterapi

Sektionen för hälsa och rehabilitering syftar till att bedriva högklassig grundutbildning, forskarutbildning och forskning. Fyra hela grundutbildningsprogram (arbetsterapi, fysioterapi, logopedi och audiologi) finns inom sektionen. Arbetsterapiprogrammet bedriver utbildning på kandidat-, master- och forskarutbildningsnivå. Programmet har en kreativ forskarmiljö med fokus på äldre, människor i arbetslivet och barn.

Arbetsterapi

Ämnesbeskrivning

Ämnet baseras på aktivitetsvetenskap vilket omfattar kunskaper om och studier av människan i aktivitet, hennes förmåga att använda sin tid och miljö, såväl den fysiska som den sociala och kulturella. Vidare omfattar aktivitetsvetenskap kunskaper om människans engagemang, vilja och förmåga att ha och ta kontroll över sitt liv i det samhälle hen lever i. Aktivitet och medvetenhet om vanor, livsmönster och miljö ingår även. Utifrån den komplexa innebörden av aktivitet relaterar arbetsterapi till humanvetenskapliga, medicinska, naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga och teknologiska kunskapsområden.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår att verka i en utbildningsmiljö med starkt fokus på studentcentrerat lärande. Arbetsuppgifterna omfattar även att verka för pedagogisk utveckling av hur ämnet arbetsterapi/aktivitetsvetenskap interageras med de relaterade ämnena såsom humanvetenskapliga, medicinska, naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga och teknologiska kunskapsområden. I anställningen ingår undervisning på grund-och avancerad utbildningsnivå och handledning. Undervisning sker på såväl svenska som engelska.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 §§ högskoleförordningen samt i Göteborgs universitets anställningsordning för lärare.

Avlagd doktorsexamen och visad pedagogisk skicklighet, legitimation som arbetsterapeut.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

I första hand kommer vetenskaplig skicklighet att värderas. Den vetenskapliga skickligheten visas genom antal vetenskaplig publikationer i peer-review-granskade tidskrifter, anslag erhållna i konkurrens, och deltagande forskningsprogram eller forskargrupp. I andra hand kommer den pedagogiska skickligheten som är av betydelse för ämnet att värderas samt erfarenhet av undervisning där ämnet arbetsterapi/aktivitetsvetenskap interagerats med de relaterade ämnena. Den sökande ska ha visat dokumenterad pedagogisk skicklighet genom undervisning på grundnivå och/eller på avancerad nivå. Skickligheten ska vara väl dokumenterad på ett sätt som gör det möjligt att bedöma kvaliteten i den pedagogiska verksamheten.

Vid tillsättningen kommer mycket stor vikt att fästas vid god förmåga till samarbete i lärarlag och kommunikativ förmåga med studenter i både det svenska och engelska språket. Klinisk erfarenhet och skicklighet kommer också att beaktas genom erfarenhet och skicklighet som leg arbetsterapeut.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid 100 %, med placering vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Lisbeth Claesson, Programansvarig, Docent, tel 031-786 5705, lisbeth.claesson@neuro.gu.se
Kristina Holmgren, Sektionschef, Professor, tel 031-786 5726, kristina.holmgren@neuro.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:
- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Legitimation som arbetsterapeut
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg/bevis/betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Eventuella vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2019/ till:

Sahlgrenska akademin
HR-avd
405 30 Göteborg

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-04-10

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.