Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare/Biträdande forskare (Bioinformatiker med fokus på systemutveckling))

Storskalig sekvensering (next-generation-sequencing, NGS) är numera en väl etablerad metod inom humangenetiken och mikrobiologi och används nu rutinmässigt för att besvara frågeställningar inom forskningen och ställa korrekt diagnos inom sjukvården. Relevanta applikationer inkluderar smittspårning och resistensbestämning inom mikrobiologi samt karakterisering av cancersjukdomar och ärftliga sjukdomar inom humangenetiken.

Genomics Medicine Sweden är ett nytt nationellt initiativ där Sveriges sju universitetssjukhus och associerade universitet arbetar för att gemensamt göra svensk sjukvård till världsledande inom precisionsmedicin, införa nya tekniker för genetisk diagnostik, samt harmonisera vården i Sverige. Införandet ställer stora krav på samarbete mellan sjukhus och universitet samt nationella samarbeten inom bioinformatik.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår analys av komplexa genomiska dataset från NGS sekvensering inom kliniska- eller forskningsfrågeställningar.

Fokus ligger på utveckling och automation av stabila bioinformatiska processer men också utveckling av nya metoder i samarbete med forskargrupper eller diagnostiska team bestående av läkare, molekylärbiologer och biomedicinska analytiker både inom lokala och nationella konstellationer samt utvärdering av nya och existerande metoder inom sjukvården.

Tjänsten innefattar även ett nära samarbete med befintlig infrastruktur inom NGS i Göteborg, dvs. Clinical Genomics Gothenburg, GeneCore SU, Bioinformatics core facility vid Sahlgrenska akademin samt IT-organisationer inom region och universitet.

Kvalifikationer

Erfarenhet, stark bakgrund i bioinformatik, metodutveckling och programmering.

För behörighet krävs minst masterexamen i bioinformatik eller datavetenskap med goda kunskaper i metodutveckling och programmering i Java och/eller Python samt erfarenhet av arbete med NGS-data i UNIX/Linuxmiljö.

Erfarenhet av molnberäkning, S3, databasdesign, webbdesign och kliniska frågeställningar är starkt meriterande.

En doktorsexamen i bioinformatik eller relevant närliggande fält är meriterande. Då arbetet sker i nära samarbete med sjukvården ser vi gärna att du behärskar svenska väl i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom kommunikativ och pedagogisk förmåga. Vi söker dig som har en stark drivkraft till utveckling, intresse för att lära och god förmåga att bidra i ett team.

Anställning

Anställningen är tillsvidare, heltid, med placering vid Core Facilities, Sahlgrenska akademin. Provanställning kommer att tillämpas. Tillsättning enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

För mer information kontakta Elisabet Carlsohn, Core Facilities, +46 31 786 6685, elisabet.carlsohn@gu.se, eller Per Sikora, institutionen för Biomedicin, +46 766185498, per.sikora@gu.se för ytterligare information om anställningen.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-03-29

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?