Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare/Biträdande forskare (Systemarkitekt med fokus bio-IT)

Storskalig sekvensering (next-generation-sequencing, NGS) är numera en väl etablerad metod inom humangenetiken och mikrobiologi och används nu rutinmässigt för att besvara frågeställningar inom forskningen och ställa korrekt diagnos inom sjukvården. Relevanta applikationer inkluderar smittspårning och resistensbestämning inom mikrobiologi samt karakterisering av cancersjukdomar och ärftliga sjukdomar inom humangenetiken.

Genomics Medicine Sweden är ett nytt nationellt initiativ där Sveriges sju universitetssjukhus och associerade universitet arbetar för att gemensamt göra svensk sjukvård till världsledande inom precisionsmedicin, organisera svensk genomisk data, införa nya tekniker för genetisk diagnostik, samt harmonisera vården i Sverige. Införandet ställer stora krav på samarbete mellan sjukhus och universitet samt nationella samarbeten inom bioinformatik.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder en tillsvidareanställning för en erfaren person med stark bakgrund i datavetenskap och programmering. I tjänsten ingår utveckling av en nationell skalbar lösning för datalagring och processning av data inom klinisk genomik för svenska universitetssjukhus, arbete med integrering och länking med existerande system inom sjukvården såsom LIMS/LIS-system samt organisation av genomikdata i en nationell data-lake. Arbetet kommer ske tillsammans med andra sjukhus och universitet i en nationell arbetsgrupp. Dessutom ingår utvärdering och utveckling av metadatastrukturer för genomikdata samt databasutveckling för genomiska applikationer.

Tjänsten innefattar också ett nära samarbete med befintlig infrastruktur inom NGS i Göteborg, dvs. Clinical Genomics Gothenburg, GeneCore SU, Bioinformatics core facility vid Sahlgrenska akademin samt IT organisationer inom region och universitet.

Kvalifikationer

För behörighet krävs lägst masterexamen i datavetenskap med goda kunskaper i metodutveckling och programmering i Java och/eller Python samt erfarenhet av molnberäkning. Erfarenhet av databasutveckling, webbdesign och kliniska frågeställningar är starkt meriterande. En doktorsexamen i bioinformatik, datateknik eller relevant närliggande fält är också meriterande. Då arbetet sker i nära samarbete med sjukvården ser vi gärna att du behärskar svenska väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom kommunikativ och pedagogisk förmåga. Vi söker dig som har en stark drivkraft till utveckling, intresse för att lära och god förmåga att bidra i ett team.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid (provanställning tillämpas) med placering vid Core Facilities, Sahlgrenska akademin. Tjänstebenämningen kommer att vara ”Biträdande forskare” alt ”Forskare” för disputerad. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

För mer information kontakta Elisabet Carlsohn, tfn +46 31 786 6685, e-post elisabet.carlsohn@gu.se, Core Facilities, alt Per Sikora, institutionen för Biomedicin, tfn +46 766 185 498,  för ytterligare information om anställningen.

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-03-28.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.