Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR 1-2 st Universitetsbibliotekarier sökes till KvinnSam

Vi söker nu 1-2 stycken universitetsbibliotekarier till KvinnSam - nationellt bibliotek för genusforskning.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Biblioteket bedriver en framgångsrik verksamhet som samtidigt har stora framtida utvecklingsmöjligheter.

Humanistiska biblioteket ger i första hand service till studenter och forskare inom Humanistiska fakulteten och Konstnärliga fakulteten. Våra unika samlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin koordinator. KvinnSam är en nationell resurs för kvinno-, mans- och genusforskning och ger service till studenter, forskare och allmänhet.

Arbetsuppgifter

Du ingår i teamet KvinnSam som arbetar med att bevaka och indexera litteratur om genusfrågor, samla och förteckna kvinnohistoriskt material samt ge nationell referensservice. KvinnSam producerar flera databaser och har ett växande kvinnohistoriskt arkiv.

I verksamheten ingår även att undervisa och handleda studenter och forskare. En annan viktig del av arbetet är att driva och medverka i olika utvecklingsprojekt nationellt och internationellt samt medverka i olika nätverk.

Du deltar aktivt både i det löpande arbetet och i arbetet med att utveckla verksamheten, servicen och tjänsterna. De huvudsakligen arbetsuppgifterna är indexering och katalogisering. I arbetet ingår att handlägga handskriftsbeställningar från KvinnSams arkiv. Du kommer också att arbeta i bibliotekets kombinerade låne- och informationsdisk.

Kvälls- och lördagstjänstgöring förekommer.

Kvalifikationer

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du har ett genuint intresse för genusfrågor. Det är meriterande om du har akademiska poäng inom kvinno-, mans- och genusforskning. Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska, kunskaper i andra skolspråk är meriterande. Erfarenhet av katalogisering och indexering är meriterande.

Du är kommunikativ och samarbetar bra med andra. Det är lätt för dig att skapa och underhålla kontakter och du bidrar till att skapa ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat. Du är drivande, innovativ och utvecklingsinriktad och du har förmåga att planera och genomföra projekt. Intresse för och erfarenhet av undervisning är ett plus. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom högskolesektorn. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningarna är tidsbegränsade på 14 månader respektive 6 månader, med omfattning 100 %. Placering vid Göteborgs universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteket.
Tillträde 2019-06-01

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Anna Sjödahl Hayman, biträdande bibliotekschef

031-786 1761

anna.sjodahl.hayman@ub.gu.se

Anna Johansson, föreståndare KvinnSam

031-786 1373

anna.johansson@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 4 mars 2019

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?