Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR 1-2 st Universitetsbibliotekarier sökes till KvinnSam

Vi söker nu 1-2 stycken universitetsbibliotekarier till KvinnSam - nationellt bibliotek för genusforskning.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Biblioteket bedriver en framgångsrik verksamhet som samtidigt har stora framtida utvecklingsmöjligheter.

Humanistiska biblioteket ger i första hand service till studenter och forskare inom Humanistiska fakulteten och Konstnärliga fakulteten. Våra unika samlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin koordinator. KvinnSam är en nationell resurs för kvinno-, mans- och genusforskning och ger service till studenter, forskare och allmänhet.

Arbetsuppgifter

Du ingår i teamet KvinnSam som arbetar med att bevaka och indexera litteratur om genusfrågor, samla och förteckna kvinnohistoriskt material samt ge nationell referensservice. KvinnSam producerar flera databaser och har ett växande kvinnohistoriskt arkiv.

I verksamheten ingår även att undervisa och handleda studenter och forskare. En annan viktig del av arbetet är att driva och medverka i olika utvecklingsprojekt nationellt och internationellt samt medverka i olika nätverk.

Du deltar aktivt både i det löpande arbetet och i arbetet med att utveckla verksamheten, servicen och tjänsterna. De huvudsakligen arbetsuppgifterna är indexering och katalogisering. I arbetet ingår att handlägga handskriftsbeställningar från KvinnSams arkiv. Du kommer också att arbeta i bibliotekets kombinerade låne- och informationsdisk.

Kvälls- och lördagstjänstgöring förekommer.

Kvalifikationer

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du har ett genuint intresse för genusfrågor. Det är meriterande om du har akademiska poäng inom kvinno-, mans- och genusforskning. Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska, kunskaper i andra skolspråk är meriterande. Erfarenhet av katalogisering och indexering är meriterande.

Du är kommunikativ och samarbetar bra med andra. Det är lätt för dig att skapa och underhålla kontakter och du bidrar till att skapa ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat. Du är drivande, innovativ och utvecklingsinriktad och du har förmåga att planera och genomföra projekt. Intresse för och erfarenhet av undervisning är ett plus. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom högskolesektorn. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningarna är tidsbegränsade på 14 månader respektive 6 månader, med omfattning 100 %. Placering vid Göteborgs universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteket.
Tillträde 2019-06-01

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Anna Sjödahl Hayman, biträdande bibliotekschef

anna.sjodahl.hayman@ub.gu.se

Anna Johansson, föreståndare KvinnSam

anna.johansson@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 4 mars 2019

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.