Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonom

Vid institutionen för tillämpad IT bedriver vi utbildning och forskning inom informatik, lärande, kommunikation och kognitionsvetenskap i nära samverkan med industri och offentlig sektor. Här utvecklar våra studenter kunskap och förmåga att analysera, förstå och hantera olika aspekter av samhällets digitalisering, IT, samspelet mellan människor, och samspelet mellan människan och tekniken. Institutionen finns på Campus Lindholmen och är organiserad under IT-fakulteten vid Göteborgs universitet.

Institutionens verksamhetsstöd ansvarar för personal-, ekonomi-, forsknings- och studieadministration, studievägledning och kommunikation, vilket sker i nära samarbete mellan funktionerna. Nu söker vi en ny kollega som ekonom som ska stödja och arbeta tillsammans med våra lärare/forskare samt chefer. Som ekonom hos oss kommer du vara en del av en trevlig arbetsplats där vår inriktning inom samhällets digitalisering bidrar till en spännande och dynamisk utbildnings- och forskarmiljö.

Arbetsuppgifter
Arbetet som ekonom hos oss innebär ett kvalificerat ekonomiarbete där du kommer att genomföra budget-, prognos- och uppföljningsarbete för stora delar av vår organisation. Du kommer ge stöd och vägleda avdelningschefer som såväl våra lärare/forskare i administrativa och ekonomiska frågor. Därav söker vi en positiv, trygg och självständig ekonom som vill vara med att utveckla vårt stöd i nära samverkan med organisationen.

Arbetet som sker nära våra lärare/forskare innebär att du bla stödjer dem genom hela projektcykeln, från ansökningstillfället till slutrapportering. Arbetet innebär komplex redovisning innehållande analys av orsak och verkan av t.ex. förändringar i verksamheten, fördelning av anslag och erhållna externa medel. Även viss löpande ekonomiadministration ingår i tjänsten.

Du ska vara beredd att hantera arbetsuppgifter av varierande komplexitet och innehåll då olika typer av administrativa arbetsuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleexamen alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av budget-, prognos och analysarbete, och det är meriterade om denna kommer från offentlig verksamhet gärna från högskolesektorn. Erfarenhet av hantering av projektredovisning, bidragsansökningar samt rapportering av dessa är mycket meriterande. Du har god analytisk förmåga samt är van vid att jobba med flera uppgifter samtidigt. En viktig förutsättning för tjänsten är insikt i och förmåga att tillämpa relevanta regelverk och administrativa system

För att trivas hos oss behöver du tycka om att arbeta prestigelöst i nära samarbeten och uppleva det som en styrka men kan samtidigt självständigt driva arbetet framåt. Det är viktigt att du trivs med att arbeta såväl strategiskt som operativt med ekonomiuppgifter. Du har lätt för att samarbeta med alla typer av personligheter. Som person har du god självinsikt, är flexibel och har en mycket god förmåga att planera och prioritera.

Du är en van användare av Excel och erfarenhet av våra administrativa system Agresso och Hypergyne är meriterande. Vi förutsätter att du är van vid att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi kommer att göra en helhetsbedömning utifrån CV, intervju samt arbetsprov och anställa den som anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla arbetsuppgifterna.

Anställning
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillsättningsförfarande
Arbetsprov kommer att genomföras och ligga till grund för anställningsprocessen. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Lena Elliot, administrativ chef, 031 786 6445, alt Emil Fägerwall Ödman, Personalhandläggare, 031 786 2904.

Fackliga organisationer

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Välkommen med din ansökan snarast dock senast den 25 februari 2019. OBS! Max 1 sida personligt brev och 2 sidor CV.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-02-25

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.