Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Administrativ chef

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har med sina drygt 3 700 helårsstudenter, 500 anställda, 160 internationella partneruniversitet, sina huvudämnen - ekonomi och juridik - samt fyra institutioner en unik bredd. Unik är också skolans nära samverkan med näringsliv och offentlig sektor. Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA och är därmed den enda handelshögskola i Sverige som är Triple Crown-ackrediterad.

Institutionen för nationalekonomi med statistik är lokaliserad till Vasagatan 1 i Göteborg och ligger därmed centralt placerad mitt i staden med närhet till goda kommunikationsmedel, affärer och restauranger.
Institutionen tillhör Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och har cirka 100 medarbetare från ett stort antal länder. Undervisning bedrivs inom nationalekonomi och statistik och har idag cirka 800 studenter registrerade på institutionens kurser och program. På institutionen samlas en mångfald av forskare varav flera är internationellt kända ekonomer. De starkaste forskningsområdena är arbetsmarknadsekonomi, beteendeekonomi, utvecklingsekonomi, miljöekonomi och finansiell ekonomi. Mer information om institutionen hittar du på vår hemsida www.economics.gu.se.

Institutionen söker nu en administrativ chef tillsvidare.


Arbetsuppgifter
Du kommer att jobba i en spännande och internationell miljö med omkring 100 anställda där du har det övergripande ansvaret för det administrativa arbetet på institutionen. Vid senaste arbetsmiljöbarometern som genomfördes bland medarbetare vid universitetet fick institutionen ett mycket positivt utfall och institutionen arbetar för en god arbetsmiljö där alla medarbetare ska trivas och utvecklas.

Den administrativa chefen är ansvarig för organisering, kvalitetssäkring och utveckling av administrationen och har beslutsbefogenhet för institutionens administrativa arbete. Som administrativ chef har du personalansvar för verksamhetsstödet som består av 13 personer som arbetar med studievägledning, studieadministration, handläggning av forskarutbildning, ekonomi, kommunikation samt personal. Du leder institutionens verksamhetsstöd och skapar förutsättningar för att den på ett kvalitativt, effektivt och funktionellt sätt ska kunna stödja institutionens arbete med utbildning, forskning, samverkan och arbetsmiljöfrågor.

Du kommer att vara direkt underställd prefekt och ingå i institutionens ledningsgrupp. Du kommer att utgöra ett kvalificerat berednings- och ledningsstöd åt prefekt och övriga i institutionsledningen. I arbetsuppgifterna ingår att kvalitetssäkra och skapa goda strukturella förutsättningar för samarbetet mellan institutionens stöd- och kärnverksamhet. Du förväntas understödja samarbetet och etablera nätverk mellan funktioner inom institutionen samt med andra institutioner, fakulteter och universitetets gemensamma förvaltning. De närmaste åren kommer lokalrelaterade frågor utgöra en viktig del av arbetsuppgifterna, då ombyggnad av Handelshögskolan har påbörjats vilket påverkar institutionen och dess lokaler.

För att du ska trivas i den här tjänsten bör du vara generalist, uppskatta att finnas mitt i verksamheten och tycka om att kommunicera med människor, både internt inom universitetet och i externa kontakter. En förutsättning är att du ser till att genom kompetensutveckling både hålla dig själv och berörda medarbetare uppdaterade gällande de regelverk, riktlinjer och visioner som styr universitetets verksamhet.


Kvalifikationer
Du skall ha:

 • akademisk examen inom ekonomi, HR, samhällsvetenskap eller annat område som arbetsgivaren bedömer relevant för arbetsuppgifternas utförande.
 • mycket god kunskap och förståelse, i hög grad baserad på erfarenhet, om lärares och forskares villkor och verksamhet inom universitet och högskolesektor.
 • goda kunskaper om regelverk som berör universitets- och högskolesektorn.
 • flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom institutions- eller fakultetsadministration.
 • tidigare dokumenterad chefserfarenhet alternativt dokumenterad erfarenhet av kvalificerad arbetsledning.
 • mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.
 • god datorvana och erfarenhet av Officepaketet.
 • visat mycket god förmåga att prioritera, delegera och fatta tydliga beslut, ibland under tidspress.
 • mycket god förmåga att samordna och driva processer från start till implementering och slutförande. Du skall kunna bidra med ett helhetsperspektiv i en händelse- och detaljrik verksamhet.
 • hög social kompetens och vara lösningsorienterad, samt vara trygg och tydlig i ditt ledarskap samtidigt som du ger utrymme för medarbetarna att arbeta självständigt.
 • förmåga att leda, motivera och utveckla en dynamisk grupp medarbetare. Du kan hantera svåra samtal och känsliga ärenden.

Utöver kraven anses följande vara mycket viktigt och meriterande:

 • god kommunikativ förmåga som inkluderar att kunna leda diskussioner, föredra ärenden för ledningsgrupp, institutionsråd och andra beredningsorgan.
 • erfarenhet av de system som används vid universitetet t.ex. Primula och Agresso.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100 % av heltid med placering vid institutionen för nationalekonomi med statistik, Handelshögskolan, Göteborgs universitet. Tillträde för anställning 2019-08-01 eller enligt överenskommelse.

Institutionen kan komma att tillämpa provanställning.


Övrigt
Rekryteringsprocessen kommer att bestå av ett antal intervjuer och eventuellt personlighetstest. Den sökande ska vara förberedd på att i slutfasen av rekryteringsprocessen behöva inkomma med kontaktuppgifter till tre referenser, varav minst en skall utgöra person i arbetsledande ställning.


Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Åsa Löfgren, proprefekt
Institutionen för nationalekonomi med statistik
E-mail: asa.lofgren@economics.gu.se
Tel: 031-786 13 75


Information om arbetsgivaren
För information om institutionen för nationalekonomi med statistik, Handelshögskolan och Göteborgs universitet, hänvisas till följande länkar: 

 
Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner


Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Urvalet av sökande kandidater görs utifrån de handlingar och kvalifikationer som är registrerade i ansökan vid sista ansökningsdag.

Ansökan skall innehålla följande dokumentation:

 • Personligt brev
 • CV
 • Examensbevis, betyg
 • Andra relevanta handlingar som styrker sökandes kvalifikationer


Ansökan ska vara inkommen senast:
2019-02-28Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?