Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Enhetschef för enheten fri konst och konsthantverk

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, fem år
Omfattning: 100 %
Placering: Akademin Valand, Göteborg
Sista ansökningsdag: 2019-03-07
Tillträde: snarast

1 januari 2020 går Akademin Valand och HDK – Högskolan för design och konsthantverk samman och bildar en helt ny institution för design och konst. Nu söker vi en visionär enhetschef som ska leda den nya enheten för fri konst och konsthantverk och utveckla samarbetet mellan de två ämnena.

Konstnärliga fakulteten genomför under de närmaste åren ett förändringsprojekt med syfte att skapa en attraktiv utbildnings-, forsknings- och arbetsmiljö för framtida studenter, medarbetare och samarbetspartners. När Akademin Valand och HDK går samman 2020 och bildar en ny institution för design och konst, bildas också den nya enheten för fri konst och konsthantverk av nuvarande enheten för fri konst, som finns på Akademin Valand, och enheten för konsthantverk, som idag finns på HDK.

Akademin Valand och HDK söker nu en enhetschef som ska leda enheten för fri konst och – från och med januari 2020 – den nya enheten för fri konst och konsthantverk. Som enhetschef kommer du att vara en nyckelperson i arbetet att utveckla och leda enheten inför, under och efter sammanslagningen.

Läs mer om förändringsarbetet Konst 2025Konstnärliga fakultetens webbplats

Arbetsuppgifter

Anställningens tonvikt ligger på att utveckla och leda enheten genom sammanslagningen och Konst 2025. I ledningsuppdraget ingår att driva förändrings- och utvecklingsarbete, delta i ledningsgruppen, leda och stödja lärarkollegiet och samordna arbetet inom enheten med övriga universitetet och externa samarbetspartners.

Från 2020 har enhetschefen delegerat personal- och budgetansvar för sammantaget ca 30 medarbetare (lärare, forskare, doktorander och amanuenser) vid den nya enheten fri konst och konsthantverk. Ledningsuppdraget planeras uppgå till 80% av heltid, och kompetensutvecklingstiden 20% av heltid.

Under 2019 har ledningsuppdraget en omfattning om 55% av heltid. Övrig tid fördelas på 20% kompetensutvecklingstid och andra arbetsuppgifter. Personalgruppen består av ca 15 medarbetare.

Behörighet

Anställningen ställer krav på erfarenhet och visad förmåga att leda personal och verksamhet och framgångsrikt driva förändringsprocesser, erfarenhet av att driva och utveckla konstnärligt eller curatoriskt arbete samt av undervisning och utveckling av program, kursinnehåll och examinationsformer.

Bedömningsgrund

Särskild vikt kommer att läggas vid ledningserfarenhet och dokumenterad förmåga att leda personal och verksamhet samt förmåga att framgångsrikt driva förändringsprocesser.

Vikt kommer att tillmätas pedagogisk skicklighet och konstnärlig skicklighet, där följande kriterier särskilt beaktas:

  • dokumenterad erfarenhet av att driva och utveckla konstnärligt och/eller curatoriskt arbete
  • förmåga att leda och underlätta samarbete och konstnärliga och konstnärsledda grupprocesser
  • dokumenterad erfarenhet av undervisning på högskolenivå och erfarenhet av utveckling av program, kursinnehåll och examinationsformer
  • erfarenhet av utveckling av utbildning i interdisciplinära kontexter


Vidare beaktas personlig lämplighet och administrativ förmåga vid bedömningen av lämpligheten för anställningen.

Universitetsmiljön är huvudsakligen svenskspråkig, men enheten fri konst är delvis internationell, vilket innebär att du behöver kunna leda och kommunicera på både svenska/skandinaviska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Om du inte behärskar svenska kommer språkkurser att erbjudas.

Om du saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas du genomgå sådan alternativt validera motsvarande kompetens.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad i fem år med möjlighet till förlängning i ytterligare fem år. Tjänstebenämningen är universitetsadjunkt i konstnärlig gestaltning. Vid Göteborgs universitet finns möjlighet att söka befordran.

Anställningen är placerad vid Akademin Valand under 2019 och därefter på den nya institutionen från 2020.

Tillsättningsförfarande

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök".

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen
och att den är universitet tillhanda senast sista ansökningsdag. Eventuella publikationer, skrifter och liknande som inte kan bifogas digitalt skickas i tre exemplar med referensnummer till:
Göteborgs universitet
ATT: Therese Vestlund
Akademin Valand
Box 132
40530 Göteborg

Granskare och intervjuare kan vara internationella vilket innebär att ansökningar vid behov översätts. I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer, tester och referenstagning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Troels Degn Johansson
031-7862231
troels.degn.johansson@gu.se

Therese Vestlund, personalhandläggare
031-7865109
therese.vestlund@akademinvaland.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Sista ansökningsdag 2019-03-07

 

Om oss

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Akademin Valand och HDK - Högskolan för design och konsthantverk bildar tillsammans med Högskolan för scen och musik Skandinaviens största konstnärliga fakultet, med en unik bredd av konstnärlig utbildning och forskning. Institutionerna ligger centralt placerade i Göteborg och har ett nära samarbete med aktörer inom det lokala och regionala kulturlivet samt ett brett internationellt nätverk och många internationella samarbetspartners. Mer om Akademin Valand och HDK på respektive institutions hemsida.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?