Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Doktorand i vårdvetenskap - Vill du utveckla opioidsparande vård?

Titel på projektet: Förutsättningar och effekter av en opioidsparande personcentrerad vårdväg för patienter som genomgår fetmakirurgi

Arbetsuppgifter

Allmänt om utbildning på forskarnivå: Utbildning i vårdvetenskap motsvarar studier om sammanlagt 240 högskolepoäng. Utbildningen bedrivs på heltid och ska leda till doktorsexamen. Utbildningen består i att genomföra ett vetenskapligt projekt och att delta i kurser på forskarnivå om minst 30 högskolepoäng. Utbildningen avslutas med att doktoranden skriver en vetenskaplig sammanläggningsavhandling eller en monografi motsvarande minst 120 högskolepoäng. För mer information om utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin se https://medarbetarportalen.gu.se/sahlgrenskaakademin/forskarutbildning/

Projekt: Detta doktorandprojekt är en del i en klinisk randomiserad, kontrollerad läkemedelsprövning godkänd av läkemedelsverket, och som undersöker förutsättningarna samt effekterna av opioidfria/opioidsparande vårdvägar som kombinera personcentrerad vård, med opioidfria behandlingsstrategier både gällande farmakologisk samt icke-farmakologisk smärtbehandling.

Bakgrund: Fetmakirurgi så som Gastric Bypass (GBP) kirurgi är idag en vanlig förekommande kirurgisk intervention. Även om opioider utgör en av hörnstenarna inom modern anestesi och post-operativ vård, är det viktigt med innovativa personcentrerade tillvägagångsätt som minskar det peri- och postoperativa behovet av opioider för patienter som genomgår fetmakirurgi för att minska negativa kort- och långtidseffekter av opioidterapi. Detta doktorandprojekt kommer att undersöka förutsättningarna för samt effekterna av opioidfria vårdvägar för patienter som genomgår fetmakirurgi.

Genomförandet: En randomiserad kontrollerad studie där delstudier kommer att innefatta en observationsstudie, en kartläggning av förutsättningar för opioidfri/sparande kirurgi samt utvärdering av olika utfallsmått inom ramen för den randomiserad studien med fokus på återhämtning efter kirurgi, tilltro till egen förmåga, opioidkonsumtion etc. Studierna kommer att ge doktoranden bred och djup kunskap om olika forskningsmetoder.

Studiens nytta: Avhandlingsprojektet kommer att ge en gedigen vetenskaplig utvärdering av förutsättningar för opiodfri/opiodsparande personcentrerade perio-operativa samt postoperativa behandlingsstrategier. 

Detta avhandlingsprojekt genomförs inom ramen för en tvärvetenskaplig samt tvärprofessionell forskargrupp med klinisk verksamma forskare från flera professioner som återfinns vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa, institutionen för kliniska vetenskaper, Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet (GPCC) samt Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Östra verksamhetsområde Anestesi, Operation och Intensivvård.

Behörighet

För tillträde till utbildning på forskarnivå krävs både grundläggande och särskild behörighet. Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som:
1. avlagt examen på avancerad nivå, eller
2. fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
3. på annat sätt inom eller utom landet förvärvat motsvarande kunskaper.

Särskild behörighet till utbildning på forskarnivå har den som med godkänt resultat fullgjort kurs engelska B/6 eller har bedömts ha förvärvat motsvarande kunskaper genom tidigare studier.

Bedömningsgrund

Urval bland sökande som uppfyller krav på grundläggande och särskild behörighet baseras på förmågan att tillgodogöra sig utbildningen på forskarnivå. Vid bedömningen fästs särskild vikt vid dokumenterade kvalifikationer avseende:
- specifika kunskaper och färdigheter inom ämnesområdet och närliggande forskningsområden
- erfarenhet av vetenskaplig teori och relevanta forskningsmetoder
- vetenskaplig analys och presentation styrkt genom uppsats, examensarbete, vetenskapliga publikationer eller liknande. 

Dokumenterad erfarenhet av anestesi samt post-operativ vård är meriterande.

Anställning

Tidsbegränsad anställning 4 år, med omfattning 100%. Placering: Sahlgrenska akademin, institutionen för vårdvetenskap och hälsa. Tillträde enligt överenskommelse.

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1993:100. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år. Anställningen får förnyas med högst två år i taget. Den sammanlagda anställningstiden får dock inte vara längre än vad som motsvarar fyra års utbildning på forskarnivå på heltid.

Universitetet tillämpar lokalt avtal om lönesättning av doktorander. 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om projektet är du välkommen att kontakta huvudhandledaren,
Axel Wolf, docent, 031-786 6034, axel.wolf@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:
http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Komplett ansökan innehåller i pdf format:

  • Personligt brev
  • CV
  • Bevis om examen på avancerad nivå eller fullgjorda kurser, se behörighetskrav ovan
  • Bevis om slutförd kurs i Engelska 6 eller motsvarande (gymnasiebetyg eller motsvarande)

För sökande med utländsk examen

Om examen är från lärosäte utanför Sverige är du skyldig att informera dig om vad som gäller för just det landet https://www.antagning.se/sv/Hur-du-anmaler-dig-och-haller-koll/magister-och-master/for-dig-med-utlandsk-kandidatexamen/dokument-fran-ditt-utbildningsland/ - där finns även information om hur det särskilda behörighetskravet i engelska kan uppfyllas.

  • Ange i din ansökan en kontakt (telefonnummer eller e-post) till utfärdande lärosäte som kan verifiera examen 

Du ansöker om att till att bli antagen till forskarstudier via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-02-19

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut. 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?