Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonom

Institutionen för ekonomi och samhälle, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet utlyser en tjänst som ekonom. Institutionen bedriver utbildning och forskning inom tre olika ämnesområden; ekonomisk historia, kulturgeografi samt innovation, entreprenörskap och management av intellektuella tillgångar. De olika ämnesområdena inom institutionen skapar möjligheter till tvärvetenskaplig utbildning och forskning.

Institutionen är indelad i tre avdelningar och har en gemensam administration. Administrationen ansvarar för frågor inom områden som grund- och forskarutbildning, kommunikation, ekonomi och personal samt utgör stöd för ledningen. Institutionen har totalt ca 70 medarbetare varav åtta arbetar med den gemensamma administrationen vid institutionen.

Arbetsuppgifter

Som ekonom vid Institutionen för ekonomi och samhälle kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära att du med stöd av ekonomiadministratören har övergripande ansvar över institutionens ekonomi. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ansvara för institutionens budget-, prognos- och bokslutsarbete samt utföra analys- och uppföljningsarbete. I arbetet ingår utredningsuppdrag samt utveckling och anpassning av ekonomiadministrativa rutiner i enlighet med nya riktlinjer och regelverk. Du kommer att utgöra ett kvalificerat stöd till såväl ledning och chefer som till andra administratörer på institutionen. Du kommer även att vara ett stöd till forskare och lärare i ekonomi- och projektrelaterade frågor. Arbete i institutionens planerings- och bemanningsverktyg ingår. Viss övrig administration kan också förekomma. Utrymme finns dock att i samarbete med ekonomiadministratören påverka fördelningen av arbetsuppgifter inom institutionens ekonomifunktion.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant ekonomiutbildning på universitets-/högskolenivå eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt minst 3 års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, företrädesvis inom offentlig förvaltning. För tjänsten krävs goda kunskaper i Excel samt goda språkkunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Meriterande är erfarenhet av redovisning inom universitet/högskola samt att ha arbetat i Agresso, Eko, Panorama och/eller Retendo.

Som person är du noggrann och har en stark analytisk förmåga gällande detaljer, men även förmåga att se helheten. Du kan säkerställa god kvalitet i dina leveranser. Arbetet innebär mycket kontakter både internt och externt, vilket ställer höga krav på samarbets- och kommunikationsförmåga. Arbetet utförs periodvis under tidspress och förutsätter att du är stresstålig, effektiv och har lätt att prioritera bland arbetsuppgifter. Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp. Vi förväntar oss att du tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter och att du bidrar till ett gott samarbete och en god arbetsmiljö. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tillsvidareanställning med en omfattning på 100 % med placering vid institutionen för ekonomi och samhälle. Tillträde för anställningen är omgående eller enligt överenskommelse. Institutionen kan komma att tillämpa provanställning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Liselotte Falk Johansson, administrativ chef vid Institutionen för ekonomi och samhälle, 031-786 4750, Liselotte.Falk@gu.se

Om annonsen läses via extern webbsida hänvisas till http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb för fullständig beskrivning av den aktuella tjänsten.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Bifoga i ansökan:

  • Personligt brev
  • CV
  • Examensbevis
  • Intyg
  • Referenser

Ange tydligt ditt personnummer i ansökan, förslagsvis i CV och personligt brev.

Ange även tydligt vilket rekryteringsärende det gäller.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-01-07

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?