Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i infektionsimmunologi

Vid institutionen för biomedicin ligger vårt vetenskapliga fokus på grundläggande förståelse för kroppens celler - vad de består av, hur de fungerar, hur deras funktion styrs av arvsmassan och hur de samspelar med olika typer av mikroorganismer. Med hjälp av sådan kunskap försöker vi klarlägga orsakerna till olika sjukdomstillstånd, och hitta nya möjligheter att diagnosticera och behandla dem. Mer information om institutionens verksamhet finns på vår hemsida: biomedicine.gu.se. Avdelningen för mikrobiologi och immunologi bedriver forskning och undervisning kring slemhinnans immunsystem, infektionsimmunologi, vaccinutveckling, immunreaktioner vid cancer, inflammatoriska sjukdomar, hematopoes och cellulärt åldrande.

Ämne

Infektionsimmunologi

Ämnesbeskrivning

Infektionsimmunologi innebär studier av de olika celler och lösliga komponenter i immunsystemet som bidrar till skydd mot mikroorganismer och hur infektioner kan bekämpas eller förhindras.

Arbetsuppgifter

Anställningen omfattar undervisning och delat ansvar för utveckling av utbildningen inom ämnesområdet infektionsimmunologi samt kursledarskap. I ovanstående uppgifter ingår undervisning på svenska på läkarprogrammet. I anställningen ingår också forskning och forskarutbildning inom ämnesområdet. Befattningsinnehavaren bör vara en aktiv och etablerad forskare med externa anslag. Forskningens exakta inriktning kan variera, men det är viktigt med fokus på immunologiska frågeställningar med infektionsmedicinsk relevans. Innehavaren förväntas också utföra andra arbetsuppgifter som normalt är förenade med ett lektorat, såsom administrativa uppgifter, och interna och externa förtroendeuppdrag.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Avlagd doktorsexamen i relevant ämne och visad pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Vid bedömning viktas pedagogisk och vetenskaplig skicklighet lika. Dessutom beaktas administrativ skicklighet och förmåga till samarbete inom både undervisning och vetenskap. Då anställningen innefattar ett stort undervisningsuppdrag läggs speciell vikt vid erfarenhet av kursutveckling och kursledarskap. Sökande förväntas kunna undervisa på svenska och engelska. Meriterande är etablering som forskare med externa anslag. Forskningens exakta inriktning kan variera, men det är viktigt att den sökande fokuserar på immunologiska frågeställningar med infektionsmedicinsk relevans.

Sökande som saknar formell högskolepedagogisk utbildning vid Göteborgs universitet förväntas genomgå sådan eller få motsvarande högskolepedagogisk utbildning vid annat lärosäte validerad inom ett år från det att anställningen påbörjats.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 100%, med placering vid Institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Mary Jo Wick, avdelningschef vid Avdelningen för Mikrobiologi och Immunologi
Telefon: 031-786 6325, e-mail: mary-jo.wick@immuno.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: https://medarbetarportalen.gu.se/sahlgrenskaakademin/anstallning-personal/lararrekrytering/Ansokan/generell/

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:
- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg/bevis/betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Eventuella vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2018/1529 till:

Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avd
Box 400
405 30 Göteborg

Ansökan ska vara inkommen senast:2019-02-18

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?