Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i infektionsimmunologi

Vid institutionen för biomedicin ligger vårt vetenskapliga fokus på grundläggande förståelse för kroppens celler - vad de består av, hur de fungerar, hur deras funktion styrs av arvsmassan och hur de samspelar med olika typer av mikroorganismer. Med hjälp av sådan kunskap försöker vi klarlägga orsakerna till olika sjukdomstillstånd, och hitta nya möjligheter att diagnosticera och behandla dem. Mer information om institutionens verksamhet finns på vår hemsida: biomedicine.gu.se. Avdelningen för mikrobiologi och immunologi bedriver forskning och undervisning kring slemhinnans immunsystem, infektionsimmunologi, vaccinutveckling, immunreaktioner vid cancer, inflammatoriska sjukdomar, hematopoes och cellulärt åldrande.

Infektionsimmunologi

Ämnesbeskrivning

Infektionsimmunologi innebär studier av de olika celler och lösliga komponenter i immunsystemet som bidrar till skydd mot mikroorganismer och hur infektioner kan bekämpas eller förhindras.

Arbetsuppgifter

Anställningen omfattar undervisning och delat ansvar för utveckling av utbildningen inom ämnesområdet infektionsimmunologi samt kursledarskap. I ovanstående uppgifter ingår undervisning på svenska på läkarprogrammet. I anställningen ingår också forskning och forskarutbildning inom ämnesområdet. Befattningsinnehavaren bör vara en aktiv och etablerad forskare med externa anslag. Forskningens exakta inriktning kan variera, men det är viktigt med fokus på immunologiska frågeställningar med infektionsmedicinsk relevans. Innehavaren förväntas också utföra andra arbetsuppgifter som normalt är förenade med ett lektorat, såsom administrativa uppgifter, och interna och externa förtroendeuppdrag.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Avlagd doktorsexamen i relevant ämne och visad pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Vid bedömning viktas pedagogisk och vetenskaplig skicklighet lika. Dessutom beaktas administrativ skicklighet och förmåga till samarbete inom både undervisning och vetenskap. Då anställningen innefattar ett stort undervisningsuppdrag läggs speciell vikt vid erfarenhet av kursutveckling och kursledarskap. Sökande förväntas kunna undervisa på svenska och engelska. Meriterande är etablering som forskare med externa anslag. Forskningens exakta inriktning kan variera, men det är viktigt att den sökande fokuserar på immunologiska frågeställningar med infektionsmedicinsk relevans.

Sökande som saknar formell högskolepedagogisk utbildning vid Göteborgs universitet förväntas genomgå sådan eller få motsvarande högskolepedagogisk utbildning vid annat lärosäte validerad inom ett år från det att anställningen påbörjats.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 100%, med placering vid Institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Mary Jo Wick, avdelningschef vid Avdelningen för Mikrobiologi och Immunologi
Telefon: 031-786 6325, e-mail: mary-jo.wick@immuno.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: https://medarbetarportalen.gu.se/sahlgrenskaakademin/anstallning-personal/lararrekrytering/Ansokan/generell/

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:
- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg/bevis/betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Eventuella vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2018/1529 till:

Sahlgrenska akademin
HR-avd

Ansökan ska vara inkommen senast:2019-02-18

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.