Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Enhetschef för enheten fri konst och konsthantverk

 

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, fem år
Omfattning: 100 %
Placering: Akademin Valand, Göteborg
Tillträde: 2019-01-01

I januari 2020 går Akademin Valand och HDK – Högskolan för design och konsthantverk samman och bildar en helt ny institution för design och konst. Nu söker vi en enhetschef som ska leda enheten för fri konst som från januari 2020 blir den nya enheten för fri konst och konsthantverk. 

 

Konstnärliga fakulteten genomför under de närmaste åren ett förändringsprojekt kallat Konst 2025 – En integrerad fakultet för alla konstarter. Syftet är att skapa en attraktiv utbildnings-, forsknings- och arbetsmiljö för framtida studenter, medarbetare och samarbetspartners. Ett led i processen är att Akademin Valand och HDK går samman och bildar en ny institution i januari 2020. Då kommer enheten för fri konst, som idag finns på Akademin Valand, och enheten för konsthantverk, som idag finns på HDK, att slås ihop till en enhet.

Akademin Valand och HDK söker nu en enhetschef som ska leda enheten för fri konst och – från och med januari 2020 – den nya enheten för fri konst och konsthantverk. Som enhetschef kommer du att vara en nyckelperson i arbetet att leda och stödja enheten inför, under och efter sammanslagningen.

Läs mer om Konst 2025 på Konstnärliga fakultetens webbplats

Arbetsuppgifter

Anställningens tonvikt ligger på att leda och stödja enheten inför, under och efter sammanslagningen och Konst 2025. I ledningsuppdraget ingår att driva förändrings- och utvecklingsarbetet, delta i ledningsgruppen, leda och stödja lärarkollegiet och samordna arbetet inom enheten med övriga enheter, institutionen, fakulteten och övriga universitetet.

Enhetschefsrollen har delegerat personal- och budgetansvar och i uppdraget ingår att vara närmaste chef för ca 15 medarebetare under 2019. Den nya enheten fri konst och konsthantverk kommer att bestå av sammantaget ca 30 medarbetare bestående av lärare, forskare, doktorander och amanuenser.

Under 2019 har ledningsuppdraget en omfattning om 55% av heltid. Övrig tid fördelas på 20% kompetensutvecklingstid och 25 % undervisning och andra arbetsuppgifter. Fr o m 2020 planeras ledningsuppdraget uppgå till 80% av heltid, och kompetensutvecklingstiden 20% av heltid.

Behörighet

Anställningen ställer krav på erfarenhet och visad förmåga att leda personal och verksamhet och framgångsrikt driva förändringsprocesser, erfarenhet av att driva och utveckla konstnärligt eller curatoriskt arbete samt erfarenhet av undervisning och utveckling av program, kursinnehåll och examinationsformer.

Universitetsmiljön är huvudsakligen svenskspråkig, men enheten fri konst är delvis internationell, vilket innebär att du behöver kunna leda och kommunicera på både svenska/skandinaviska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Bedömningsgrund

Särskild vikt kommer att läggas vid ledningserfarenhet och dokumenterad förmåga att leda personal och verksamhet samt förmåga att framgångsrikt driva förändringsprocesser.

Vikt kommer att tillmätas pedagogisk skicklighet och konstnärlig skicklighet, där följande kriterier särskilt beaktas:

  • dokumenterad erfarenhet av att driva och utveckla konstnärligt eller curatoriskt arbete
  • förmåga att leda och underlätta samarbete och konstnärliga och konstnärsledda grupprocesser
  • dokumenterad erfarenhet av undervisning på högskolenivå och erfarenhet av utveckling av program, kursinnehåll och examinationsformer
  • erfarenhet av utveckling av utbildning i interdisciplinära kontexter


Personlig lämplighet och administrativ föråga beaktas vid bedömningen av lämpligheten för anställningen.

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan alternativt validera.

Anställning

Anställningen är tidsbegräsad i fem år med möjlighet till förlängning i ytterligare fem år. Tjänstebenämningen är universitetsadjunkt i konstnärlig gestaltning. Anställningen är placerad vid Akademin Valand under 2019 och därefter på den nya institutionen från 2020.

Tillsättningsförfarande

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök".

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen
och att den är universitet tillhanda senast sista ansökningsdag. Eventuella publikationer, skrifter och liknande som inte kan bifogas digitalt skickas i tre exemplar med referensnummer till:
Göteborgs universitet
ATT: Therese Vestlund
Akademin Valand
Box 132
40530 Göteborg

Granskare och intervjuare kan vara internationella vilket innebär att ansökningar vid behov översätts. I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer, tester och referenstagning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Sanne Kofod Olsen, dekan Konstnärliga fakulteten
031-7866395
sanne.kofod.olsen@gu.se

Therese Vestlund, personalhandläggare
031-7865109
therese.vestlund@akademinvaland.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Sista ansökningsdag 2018-11-28

Om oss

Akademin Valand och HDK - Högskolan för design och konsthantverk bildar tillsammans med Högskolan för Scen och musik Skandinaviens största konstnärliga fakultet, med en unik bredd av konstnärlig utbildning och forskning. Institutionerna ligger centralt placerade i Göteborg och har ett nära samarbete med aktörer inom det lokala och regionala kulturlivet samt ett brett internationellt nätverk och många internationella samarbetspartners. Mer om Akademin Valand och HDK på respektive institutions hemsida.

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?