Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Vikarierande universitetsadjunkt i medie- och kommunikationsvetenskap

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation utlyser ett vikariat som universitetsadjunkt i ämnet medie- och kommunikationsvetenskap.

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation finns vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet. Undervisning i medie- och kommunikationsvetenskap bedrivs på grund- och avancerad nivå. Majoriteten av studenterna återfinns på kandidatprogrammet med inriktning mot PR, journalistik och opinionsbildning som omfattar 240 högskolepoäng. På institutionen bedrivs forskning inom ramen för ett flertal profilområden.

Arbetsuppgifter

Anställningen är inriktad mot undervisning på kandidaprogrammets termin 1, 2 och 6. Arbetet innefattar främst undervisning i kvalitativ textanalys, politisk kommunikation, mediekultur och publik samt handledning av projekt- och examensarbeten. Även annan undervisning kan vara aktuell. I anställningen ingår kursansvar, föreläsningar, övningar, seminarier samt examinerande moment och handledning. Arbetet innebär också för- och efterarbete av kurser. Den sökande ska kunna undervisa på svenska.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Behörig att söka tjänsten är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels avlagt masterexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Vid tillsättningen kommer vi att fästa vikt vid ämnesmässig kompetens, pedagogisk skicklighet samt allmän lämplighet med avseende på den utlysta anställningens innehåll. Vid bedömning av pedagogisk skicklighet fästs särskilt vikt vid erfarenhet av kursansvar och kursutveckling. Vetenskaplig skicklighet är meriterande. Särskild vikt fästs vid att den som anställs har de personliga egenskaper som krävs för att kunna samarbeta med personer, internt och externt.

Vi kommer att göra en helhetsbedömning och anställa den person som anses ha de bästa förutsättningarna genomföra de beskrivna arbetsuppgifterna.

Vikariat för perioden 2019-02-01 -- 2019-07-31. Omfattning 70-100%.

Tillsättningsförfarande

Urval, intervju och bedömning utförs av en lokal rekryteringsgrupp.

Annika Bergström, Proprefekt
+46 (0) 31 786 5178, 0709 233761
annika.bergstrom@jmg.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du som tänker söka vikariat bör ta del av "Samhällsvetenskapliga fakultetens tillämpning av Anställningsordning för anställning av lärare vid Göteborgs universitet". Den finns tillgänglig på http://samfak.gu.se/om-fakulteten/organisation. Föreskriften kan också rekvireras hos personalhandläggare Isabella Zander på e-post isabella.zander@gu.se. Information om de terminer som vikariatet i första hand avser finns tillgänglig på  https://jmg.gu.se/utbildning/medie_o_kommunikationsvetenskap/kurser

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.