Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i medie- och kommunikationsvetenskap

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, JMG är en av Nordens mest välrenommerade institutioner inom sitt område, med bredd och djup i både forskning och utbildning. Miljön är internationell, tvärvetenskaplig och innovativ.

Institutionens utbildningsverksamhet omfattar medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik. Medie- och kommunikationsvetenskap erbjuds som program och fristående kurs på såväl kandidat som mastersnivå. 

Ämne

Medie- och kommunikationsvetenskap

Arbetsuppgifter

Vi söker en person med gedigen erfarenhet av såväl undervisning som forskning i medie- och kommunikationsvetenskap. Arbetsuppgifterna omfattar i huvudsak undervisning på grund- och avancerad nivå men undervisning på forskarnivå kan också förekomma. Undervisning, handledning, examination och administration utförs på såväl svenska som engelska. Arbetsuppgifterna omfattar också pedagogisk utveckling, att fullgöra de administrativa uppgifter som tillhör en läraranställning samt att delta i institutionens inre arbete och utföra olika ledningsuppdrag.

Externfinansierad forskning utgör en viktig förutsättning för institutionens och enskilda lärares forskningsverksamhet. Därför ingår det i arbetsuppgifterna att aktivt medverka i institutionens arbete med att finna extern finansiering. Den sökande förväntas också vara aktiv i forskarsamhället, t ex genom publiceringar och konferensdeltagande. 

Kompetensutveckling/forskning ingår i tjänsten enlighet gällande arbetstidsavtal för lärare vid Göteborgs universitet.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning. Behörig att anställas som universitetslektor är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskapliga kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.

Sökande ska vara disputerad i medie- och kommunikationsvetenskap eller i annat ämne med inriktning mot medier och kommunikation.

Sökande förväntas att senast inom två år från anställningstillfället ha genomgått högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15hp eller på annat sätt tillägnat sig motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund

Vid bedömningen av de sökande kommer lika stor vikt läggas vid pedagogisk skicklighet, vetenskaplig skicklighet och ämneskompetens. De kommer att värderas utifrån följande kriterier:

Pedagogisk skicklighet: erfarenheter av att planera, genomföra och utvärdera olika former av undervisning och examination. Erfarenhet av kurs- och programansvar och erfarenhet av att leda och samordna högskolepedagogiskt utvecklingsarbete. Den pedagogiska skickligheten ska vara dokumenterad så att även kvaliteten kan bedömas.

Vetenskaplig skicklighet: aktuell publicering i internationella tidskrifter, erhållna externa medel samt engagemang i forskarsamhället (konferens- och seminariedeltagande, gransknings- och sakkunniguppdrag).

Ämneskompetens: undervisning och forskning med tydlig förankring i medie- och kommunikationsvetenskap. Koppling till någon av JMG:s fem forskningsplattformar; Journalistik och nyhetsförmedling i förändring, Kriskommunikation, Medieinstitutioner och publik, Organisationers kommunikation och Politisk kommunikation är meriterande.

Vikt kommer även att fästas vid förmåga att samverka med det omgivande samhället, både vad gäller utbildning och forskning och såväl nationellt som internationellt.

Sökande måste behärska svenska väl i tal och skrift.

Bedömningsgrunderna preciseras i:

Göteborgs universitets anställningsordning:
http://www.gu.se/digitalAssets/1499/1499852_1445481_ansta--llningsordning-2013---styrdokument.pdf


Samhällsvetenskapliga fakultetens tillämpningsföreskrifter: http://www.samfak.gu.se/digitalAssets/1468/1468671_samh--llsvetenskapliga-fakultetens-till--mpning-av-gus-anst--llningsordning--beslutad-2013-12-12.pdf

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, Göteborg
Tillträde: 190701 eller enligt ök

Diarienummer: PAR 2018/1350

Tillsättningsförfarande

Sökande bör ta del av de regler som gäller för anställningar vid samhällsvetenskapliga fakulteten (se länk ovan).

I urvalsprocessen kan det att bli aktuellt med provföreläsningar, intervjuer och referenstagning. För anställningen kommer den sökande att väljas som, efter en helhetsbedömning av skicklighet inom ämnesområdet för anställningen, bedöms ha de bästa förutsättningarna för att genomföra de arbetsuppgifter som ingår i anställningen, samverka med övrig personal och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Kontaktuppgifter för anställningen

Monica Löfgren Nilsson, Prefekt
+46 (0) 31 786 4999
monica.lofgren-nilsson@jmg.gu.se

jmg.gu.se/

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till:

Isabella Zander
Göteborgs universitet
Institutionen för journalistik, medier och kommunikation
Seminariegatan 1 B
405 30 Göteborg

och ska vara inkomna senast 2018-11-09.

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2018-11-09

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?