Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare, 4-6 tjänster

SOM-institutet vid Göteborgs universitet är en mångvetenskaplig nationell infrastruktur för genomförande av fråge­undersökningar. SOM genomför regelbundet återkommande tvär­snitts­studier och panelstudier av befolkningen på nationell, regional och lokal nivå. Undersöknings­verk­­samheten syftar till att samla in och tillgängliggöra bästa tänkbara forskningsdata om svenska folkets medievanor, attityder och beteenden, hälsa, fritidsvanor och livsstilar. Under­sök­­ningarna utgör en av de viktigaste datakällorna för vetenskaplig forskning kring samhälle och politik, medieanvänd­­ning och opinionsbild­ning. Sedan 2016 drivs opinionslaboratoriet LORE (Laboratory of Opinion Research) inom ramen för SOM-institutet.

Arbetsuppgifter

SOM-institutet söker 4–6 biträdande forskare på deltid (50%) som under perioden 1 oktober 2018-31 januari 2019 kan delta i in­stitu­tets undersökningsverksamhet med huvudsaklig inriktning på kodning av data­material från SOM-undersökningarna, Med­bor­gar­pane­len och Valundersökningen. Kodningsarbetet introdu­ceras och arbetsleds av våra erfarna biträdande undersökningsledare.

Kvalifikationer

Den person vi söker går/har examen från en grundutbildning i ett samhällsvetenskapligt ämne. Arbetet kräver vana att hantera datamängder, stor noggrannhet och förmåga att arbeta själv­stän­­digt. Tidi­gare erfa­ren­het av liknande arbets­upp­gif­ter väger tungt i bedöm­­­ning­en. Vi efter­frå­gar vana att använda pro­gramvaror som Excel, SPSS och STATA.

En biträdande forskare vid SOM-institutet ingår i ett team och arbetar nära undersök­nings­ledare och biträ­dande undersökningsledare för att lösa såväl stora som små arbetsuppgifter. Det är därför vik­tigt att vara flexibel och stresstålig och beredd att rycka in och göra lite av varje som har med SOM-institutets undersöknings- och seminarieverksamhet att göra.

Övrigt

Anställningen är placerad vid SOM-institutet som är en centrumbildning vid Insti­tu­tionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet. Institutet är beläget i Campus Linné på Seminariegatan 1b. Verk­­sam­heten vid SOM-institutet leds av föreståndare Johan Martinsson, docent i statsvetenskap.

Mycket goda kunskaper i svenska är nödvändigt för att kunna genomföra kodningen av öppna fri­textsvar. Sökande skall till ansökan foga en merit­sammanställning (personalia, aktuell adress, utbildningsbevis, tidigare tjänstgöring, uppsatser och andra publikationer) samt en kort­­fattad skriftlig redogörelse för egna relevanta erfarenheter. Ansökan ska också innehålla minst två referenser vilka är beredda att på begäran insända rekommendationsbrev. De främsta sökande kommer att kallas till intervju. Intervjuer med sökanden kan komma att påbörjas före ansökningstidens utgång.

Läs mer om SOM-institutets verksamhet på hemsidan: www.som.gu.se.

Anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 4 månader 
Omfattning: 50 procent
Placering: SOM-institutet, Göteborg 
Tillträde: 2018-10-01 
Diarienummer: PAR 2018/984

Kontaktuppgifter för anställningen

För upplysningar om anställningen, kontakta personalhandläggare Isabella Zander (isabella.zander@gu.se) 031-786 6310, Johan Martinsson, föreståndare för SOM-institutet (johan.martinsson@som.gu.se), Ulrika Andersson, forskare vid SOM-institutet (ulrika.andersson@som.gu.se) 031-786 4974. Läs mer på hemsidan: www.som.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?