Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i socialmedicin

Anställningen är placerad vid Institutionen för medicin, Enheten för socialmedicin och epidemiologi (EPSO). Enheten för socialmedicin och epidemiologi har mycket undervisning och den bedrivs inom läkar-, apotekar- och receptarieprogrammet samt de folkhälsovetenskapliga programmen, men vi är också involverade i uppdrags- och forskarutbildning. Vid enheten bedrivs forskning inom områden såsom hälsorelaterade livsstilsfaktorer och livsförloppsepidemiologi med ett särskilt fokus på sociala skillnader samt betydelsen av samhällsstrukturer och sociala faktorer för hälsa och sjukdom.

Ämne

Socialmedicin

Ämnesbeskrivning

Socialmedicin är den del av medicinen som på ett särskilt sätt fokuserar på människors hälsa och sjukdom i samspel med det omgivande samhället. Kunskapsområdet omfattar sociala och psykosociala orsaker till hälsa och sjukdom. Fokus ligger på befolkningens hälsa på såväl lokal nationell som internationell nivå. Av särskilt intresse är faktorer som bidrar till ojämlikhet i hälsa såsom t.ex. fattigdom och att utveckla och utvärdera metoder för att förebygga en sådan utveckling. Av intresse är också hälso- och sjukvårdens och socialförsäkringssystemens roll i befolkningens hälsa. 

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår undervisning och kursansvar, vilket även inkluderar att i team med andra lärare planera, organisera och administrera kurser i Socialmedicin och närliggande ämnen samt planering, undervisning och kursansvar för uppdragsutbildningar. Undervisning inom andra kurser än de man har kursansvar för ingår. Utöver detta ingår programgemensamma uppgifter, studentkontakter, utvecklingsarbete och samverkan med relevanta aktörer inom och utanför akademin. Samverkan med olika program och undervisning inom andra program vid enheten och vid Sahlgrenska akademin ingår. Vidare ingår pedagogiskt utvecklingsarbete, fakultetsgemensamma uppdrag och tredje uppgiften. Vi ser positivt på att tjänsten kombineras med externfinansierad forskning.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Avlagd doktorsexamen i socialmedicin eller annat närliggande relevant ämne och visad pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Avlagd doktorsexamen i Socialmedicin eller närliggande relevant ämne samt visad pedagogisk skicklighet. I första hand beaktas pedagogisk och vetenskaplig skicklighet. Administrativ förmåga och förmåga till samarbete beaktas också. Kunskaper i epidemiologi liksom erfarenhet av epidemiologisk forskning är meriterande. Erfarenhet av undervisning inom Socialmedicin är meriterande liksom högskolepedagogisk utbildning. Kunskap och erfarenhet av undervisning i för ämnet Socialmedicin relevanta områden såsom prevention, jämlik hälsa, medicinska intyg, hälsoekonomi samt för den svenska hälso- och sjukvården relevant lagstiftning är särskilt meriterande. Läkarutbildning och klinisk erfarenhet som läkare eller socionomutbildning och erfarenhet av arbete som socionom är särskilt meriterande. Dokumenterad självständighet och god samarbetsförmåga i en multiprofessionell miljö är meriterande, liksom goda kunskaper i svenska och engelska.

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom ett år från anställningens början.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 100% med placering vid Institutionen för medicin. Tillträdesdatum sommaren 2019.

Kontaktuppgifter för anställningen

Maria Rosvall, professor
Tfn: 031-786 68 69
E-post: maria.rosvall@gu.se

Namn: Anders Carlsten, enhetschef
Tfn: 072-083 53 90
E-post: anders.carlsten.2@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:
http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: https://medarbetarportalen.gu.se/sahlgrenskaakademin/anstallning-personal/lararrekrytering/Ansokan/generell/

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:

- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Eventuella vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2018/552 till:

Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avd
Box 400
405 30 Göteborg

Ansökan ska vara inkommen senast: 3 december 2018.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?