Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i journalistik med inriktning mot rörlig bild

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, JMG, vid Göteborgs universitet är en av landets ledande inom både utbildning och forskning kring journalistik och medier. Vi strävar efter att väva samman utbildning i toppklass med forskning i framkant. JMG har runt 500 studenter på grund- och avancerad nivå och ett 70-tal anställda.

Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning heltid (100%) placerad vid JMG. I institutionens grundstrategi ingår att värna om såväl den vetenskapliga som den professionella kompetensen bland lärarna. Adjunkter har möjlighet att få upp till 20 procents kompetensutveckling inom tjänst.

Arbetsuppgifter

Den sökande förväntas främst delta i undervisning på grund- och avancerad nivå inom institutionens utbildning i journalistik. Det innefattar bland annat kandidatprogrammet i journalistik och den internationella magisterutbildningen med inriktning mot undersökande journalistik. Även annan undervisning kan komma ifråga.

I anställningen ingår att undervisa i rörlig bild. Den sökande bör ha flerårig, aktuell yrkesmässig erfarenhet från journalistiskt arbete inom nyheter och/eller aktualiteter. Vi förutsätter också att den sökande har en god förtrogenhet med andra publiceringskanaler och sociala medier.

Den som anställs förväntas bidra till institutionens arbete för samverkan med det omgivande samhället. Eftersom JMG strävar efter att knyta samman teori och praktik förutsätter vi att den sökande har ett stort intresse för forskning kring journalistik, medier och kommunikation. Den sökande bör ha ett engagemang i frågor som rör den aktuella utvecklingen inom medieområdet och därigenom bidra till en kontinuerlig utveckling av utbildningen.

Den sökande förväntas kunna undervisa på svenska och engelska. Om sökande har ett annat modersmål än svenska förväntas den sökande inom två år ha förvärvat så pass goda kunskaper att undervisning på svenska inte är något problem.

Behörighet

Behörig att söka tjänsten är den som har flerårig, aktuell yrkeserfarenhet inom journalistik, har visat pedagogisk skicklighet samt genomgått utbildning på lägst avancerad nivå i journalistik eller har motsvarande kompetens.

Behörighet för anställning som lärare finns angiven i 4 kap, 3-4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets anställningsordning.

Bedömningsgrund

Vid tillsättningen kommer särskild vikt att läggas vid professionell och pedagogisk skicklighet, samt personlig lämplighet, i lika hög grad.

Personen vi söker ska ha ingående kunskaper om och bred erfarenhet av att arbeta med nyhets- och aktualitetsjournalistik inom rörlig bild. Erfarenhet av att arbeta med undersökande journalistik är meriterande, erfarenhet av datajournalistik och/eller datavisualisering är önskvärd. Vi ser gärna sökande med en bred journalistiskt bakgrund som har arbetat med flera olika, gärna digitala, publiceringskanaler.

Personen vi söker bör ha erfarenhet av att undervisa inom högskola eller universitet. Högskolepedagogisk utbildning och erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete är önskvärd.

Vi är angelägna om att den som anställs ska kunna fungera som en bro mellan den praktiska och vetenskapliga delen av utbildningen och fäster stor vikt vid att den som anställs har de personliga egenskaper som krävs för att kunna samarbeta med personer internt och externt för att driva utvecklingen inom institutionen.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, Göteborg
Tillträde: Snarast
Diarienummer: PAR 2018/324

Sista ansökningsdagen 2018-04-01

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta: 

Ulla Sätereie, Prefekt
031-786 4999
ulla.satereie@jmg.gu.se

www.jmg.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ev. publikationer, skrifter och liknande som inte finns i elektronisk form ska skickas i tre exemplar till:

Göteborgs universitet
Institutionen för journalistik, medier och kommunikation
Box 710
405 30 Göteborg

Glöm inte ange referensnummer på kuvertet.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?