Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i ämnet medie- och kommunikationsvetenskap

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation utlyser ett vikariat som universitetsadjunkt i ämnet medie- och kommunikationsvetenskap.

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation finns vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet. Undervisning i medie- och kommunikationsvetenskap bedrivs på grund och avancerad nivå. Majoriteten av studenterna återfinns på programmet med inriktning mot PR, journalistik och opinionsbildning som omfattar 240 högskolepoäng. På institutionen bedrivs forskning inom ramen för ett flertal profilområden.

Ämne

Medie- och kommunikationsvetenskap

Arbetsuppgifter

Anställningen är främst inriktad mot undervisning på kandidaprogrammets termin 1, 2 och 6. Arbetet innefattar främst undervisning i kvalitativ textanalys, politisk kommunikation, mediekultur och publik samt handledning av projekt- och examensarbeten. Även annan undervisning kan vara aktuell. I anställningen ingår kursansvar, föreläsningar, övningar, seminarier samt examinerande moment och handledning. Arbetet innebär också för- och efterarbete av kurser. Den sökande ska kunna undervisa på svenska.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Behörig att söka tjänsten är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels avlagt masterexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Vid tillsättningen kommer vi att fästa vikt vid ämnesmässig kompetens, pedagogisk skicklighet samt allmän lämplighet med avseende på den utlysta anställningens innehåll. Vid bedömning av pedagogisk skicklighet fäst vikt vid kursansvar och kursutveckling. Vetenskaplig skicklighet är meriterande. Särskild vikt fästs vid att den som anställs har de personliga egenskaper som krävs för att kunna samarbeta med personer, internt och externt.

Vi kommer att göra en helhetsbedömning och anställa den person som anses ha de bästa förutsättningarna genomföra de beskrivna arbetsuppgifterna.

Anställning

Tidsbegränsad anställning (allmän visstid) för perioden 2018-08-01 -- 2019-01-31. Omfattning 70-100%.
PAR 2018/314

Tillsättningsförfarande

Urval, intervju och bedömning utförs av en lokal rekryteringsgrupp.

Övrigt

Du som tänker söka vikariat bör ta del av "Samhällsvetenskapliga fakultetens tillämpning av Anställningsordning för anställning av lärare vid Göteborgs universitet". Den finns tillgänglig på http://samfak.gu.se/om-fakulteten/organisation. Föreskriften kan också rekvireras hos personalhandläggare Isabella Zander på e-post isabella.zander@gu.se. Information om de terminer som vikariatet i första hand avser finns tillgänglig på https://jmg.gu.se/utbildning/medie_o_kommunikationsvetenskap/kurse

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan skall skall innehålla:

Meritförteckning/CV och personuppgifter
Utbildningsbevis, betyg eller andra handlingar
Kortfattad redogörelse för pedagogiska meriter innehållande pedagogisk utbildning och erfarenhet (såväl ämnesmässig som pedagogisk). Kvalitativa omdömen kan bifogas eller refereras till under bilagor.

Kortfattad redogörelse för vetenskapliga meriter

Kortfattad redogörelse för eventuella ledarskaps- och administrativa meriter samt samverkansmeriter

Vid frågor kring hanteringen av sökandeportalen eller tekniska problem, var vänlig kontakta rekrytering@gu.se

Kontaktuppgifter för anställningen

Ulla Sätereie Prefekt, 031-786 49 99, 0707-95 20 66
ulla.satereie@jmg.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?